– Et veldig stort gap som vil tette seg

Jakob Ingebrigtsen (21) mener verdensrekorden på 1500 meter er realistisk på sikt, men utelukker at den går i Eugene-VM.

HØYT MÅL: Jakob Ingebrigtsen (21) ved fjorårets OL i Tokyo. Onsdag 20. juli er det 1500 meter-finale i det amerikanske verdensmesterskapet.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

“Selv om det er snakk om noen få sekunder, er det fortsatt et stort gap som må lukkes,” sa 21-åringen i et intervju med Reuters nyhetsside.

I 1998 satte marokkaneren Hicham El Guerrouj verdensrekord med tiden 3.26.00 på 1500 meter. En rekord som står i dag.

Ingebrigtsen møtte selv OL-rekorden da han vant gull i Tokyo med tiden 3.28.32, men han tror ikke rekorden er tilgjengelig for ham – ennå.

– Det er som å spørre folk hvorfor de ikke passerer mindre enn ni sekunder på 100 meter. Det er bare et halvt sekund, forklarer Ingebrigtsen ironisk hvorfor han ikke tror det fortsatt er mulig å slå rekorden fullstendig.

Han utelukker imidlertid ikke muligheten for å slå verdensrekorden på sikt.

– Jeg tror jeg kan løpe fortere. Selvfølgelig prøver jeg å forbedre tiden min for å komme under 3,28, og hvis jeg kan, prøver jeg å komme under 3,27. Og til slutt kan det nærme seg verdensrekorden. Og i så fall vil verdensrekorden være et realistisk mål.

Nå er det VM i Eugene som står for tur for Jakob Ingebrigtsen, denne gangen på reise med pappa Gjert og Filip og Henrik uten søsken. Turneringen starter 15. juli og er ment å gå mellom 1500 og 5000 meter.

– Jeg går inn de første 1500 meterne, så får jeg se hvordan det går. Så får jeg se om jeg får være med på 5000 meter. Men hvis alt går som planlagt skal jeg selvfølgelig prøve å vinne så mye som mulig, sier Ingebrigtsen sikkert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.