Er gravide bilister virkelig to personer?

Han ble stoppet av politiet. Bilen kjørte i et område hvor du må være mer enn én person. Nå må en dommer i Texas avgjøre om han skal ta fosteret som passasjer.

Brandy Bottone ble stoppet i trafikkkontrollen. Han nekter å betale boten.

Bulletin Få en oversikt med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Brandy Bottone, 32, reiste sørover 29. juni på en motorvei nord for Dallas. Hun var i ferd med å ta sønnen sin og hadde det travelt. Derfor kjørte han i et område hvor man må være mer i bilen.

Plutselig måtte han plutselig bremse. Han har gjengitt et intervju med Dallas Morning News og en lokal TV-kanal om en politimann:

– Er det noen andre i bilen, spurte politiet.

– Ja.

– Nei?

«Datteren min er her», svarte Botton og pekte på magen hennes.

– Å nei. Det må være to personer ute av kroppen, svarte han.

Brandy Bottone har delt dette bildet med pressen. Han ble hentet 29. juni mens han ventet i kø ved en trafikkkontroll nord i Dallas.

– Kokende blod

Botton ble ilagt en bot på drøyt 2000 kroner. Han har ingen lønn. Botton husket at USAs høyesterett avgjorde at Roe v. Wades abortstraff. I Texas er abort nå forbudt, og Botton mener det ufødte fosteret er definert som en person.

Han mener staten må være konsekvent. Hvis fosteret er en person i straffeloven, må trafikkreglene også gjøre det. Han ble sint da politiet ikke fjernet boten.

– Dette får blodet mitt til å koke. Hvordan kan dette være rettferdig? Under den nye loven er dette et liv, sa han til avisen Dallas Morning News.

– Det er ingen ekstra plasser

Bottons sak skjer i USA og rundt om i verden. Familiemedlemmer har startet en innsamling til støtte for kvinners rettigheter. Svogeren kommenterer gladelig Facebook-saken:

– Hvorfor skulle noen i verden ønske å date en Texas-kvinne som er gravid i 8. måned midt på sommeren?

Bottone sa til CNN at han ikke ønsket å gjøre en stor politisk avtale ut av søksmålet, men han mener loven burde være logisk.

Sjåføren som fikk boten får ikke umiddelbar bistand fra alle abortmotstandere. Texas Alliance for Life mener at det bør ilegges bot selv om fosteret anses som en person etter straffeloven.

– Et barn i mors mage tar ikke ekstra seter, sier talskvinne Amy O’Donnell.

Hov lane er en forkortelse for «high-occupancy vehicle lane». Dette er måtene du må ha mer enn én person i bilen for å bruke. Målet er å drive flere sammen.

Advokat: Grunnlegger

Texas Department of Transportation har ikke gitt noen indikasjon på om de ønsker å endre trafikkreglene. Dallas-advokat Chad Ruback fortalte The Washington Post at Bottons sak utforsker et nytt rettsområde.

– Jeg tror argumentet hans er kreativitet, sier han. Rubak tror ikke han vinner frem dersom saken reiser seg i rettsvesenet.

– Men det er slett ikke utenkelig at en tingrettsdommer premierer kreativitet. Dette er en unik situasjon i amerikansk rettsvitenskap, sier Rubak.

Bottone er nå innkalt til å møte i retten førstkommende onsdag. Det er samme tid som han har en avtale.

Joe Biden var på sykkeltur denne helgen og sa spøkefullt at han satt fast på en pedal da han nylig falt av sykkelen. “Jeg har fjernet klemmene nå,” sa han.

Biden oppfordrer til protester

I mellomtiden fortsetter debatten om amerikanske abortlover. Det har vært en protest utenfor Det hvite hus denne helgen. President Joe Biden syklet hjem til Delaware-stranden og ble spurt om han hadde noen meldinger til demonstranter.

– Fortsett med protestene. Det er veldig viktig, sa han.

Det er en grense for hva han kan gjøre. Biden vil prøve å sikre kvinners rett til operasjon i andre stater. Den søker også å forhindre stater fra å krenke kvinners privatliv ved å avsløre aborter.

Uansett mener Biden at det ikke er nok. Han mener den amerikanske kongressen bør vedta en nasjonal lov om selvpålagt abort slik at den ikke faller i hendene på den enkelte stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.