Det var en av stormene i kongressen. Tirsdag vitnet han mot Trump.

Donald Trump organiserte en marsj mot Kongressen, ifølge en kommisjon som undersøker stormen. – Jeg var sint. Sint. Som de fleste Trump-tilhengere, sier en av dem som angrep bygningen.

Både Jason Van Tatenhove og Stephen Ayres er knyttet til høyreekstreme grupper. Van Tatenhove var en talsmann for den høyreekstreme gruppen Oath Keepers på en gang.

Bulletin Få en oversikt med vårt nyhetsbrev om Ukraina

En etterforskning av det amerikanske kongressangrepet pågår fortsatt. Tirsdagens møte er det syvende i den åpne delen av høringen. Temaet for tirsdagens møte er rollen ekstremistgrupper har spilt i dødelige hendelser.

Kommisjonen var tidligere forventet å bruke mye tid på bånd mellom Trump-administrasjonen og grupper som Proud Boys og Oath Keepers, ifølge The New York Times.

Kommisjonen mener det ikke er tvil om at Trumps Be er der. Det blir vilt. ”Fra 19. desember 2020 var en av årsakene til uværet en Twitter-melding.

“Det er ingen tvil om at Trumps Twitter-melding som oppfordrer Washington til å komme til demonstrasjonen 6. januar klarte å presse og forene landets farlige ekstremister,” sa Jamie Raskin i en høring tirsdag. Raskin er demokrat og medlem av forskningskomiteen.

Jason Van Tatenhove (til høyre) og Stephen Ayres (til venstre) vitnet for en komité som undersøkte stevnebygningen 6. januar i fjor.

Kongressens Stormer-sertifikat

Stephen Ayrs vitnesbyrd forsterket kommisjonens narrativ om at Trump mobiliserte mafiaen via Twitter. Ayres var blant dem som ble angrepet i kongressen.

Han fortalte kommisjonen at han bestemte seg for å forlate kongressbygningen først da Trump ba sine støttespillere om å «gå hjem» i en Twitter-melding.

“Vi dro så snart meldingene kom,” sa Ayres. Han sa at han ville forlate stedet tidligere selv om Trumps melding hadde kommet tidligere.

“Da ville kanskje ikke situasjonen vært så ille,” spurte Ayres.

Nestlederen i komiteen og et av de to republikanske medlemmene, Liz Cheney, spurte Ayres om han trodde valget var stjålet da kongressen stormet det.

Stephen Ayres var en av dem som ble angrepet i kongressen 6. januar 2021. Tirsdag vitnet han for en kommisjon som undersøkte uværet.

“Ja, jeg trodde det, ut fra alt jeg har sett og lest på nettet,” svarte Ayres.

Cheney spurte deretter hvordan han følte det.

– Jeg var sint. Sint. Som de fleste Trump-tilhengere. Det presset meg til Washington, sa Ayres, som bor og jobber i Ohio.

– Ville du gjort ting annerledes hvis du visste at Trump ikke hadde bevis for valgfusk?

– Helt sikkert. Hvem vet, kanskje jeg aldri dro ned hit, svarte Ayres.

6. januar deltok flere politifolk som jobber i kongressen i høringen. Da Ayres vitnesbyrd ble avsluttet, ba han flere av dem om unnskyldning.

Linker med høyreekstreme grupper

Tidligere talsmann for Oath Keepers, Jason Van Tatenhove, vitnet også tirsdag. Oath Keepers er blant de høyreekstreme gruppene kommisjonen mener Trump-administrasjonen har en tilknytning til.

Van Tatenhov kalte Oath Keepers en farlig og voldelig milits, og sa at han fryktet borgerkrigen hvis Trump stilte til valg i 2024.

Her er medlemmene av Oath Keepers ute av kongressen 6. januar i fjor.

Kommisjonen la også frem dokumentasjon på at Trump-rådgiverne Roger Stone og Michael Flynn trodde på å samarbeide og kommunisere med ledere av høyreekstreme grupper som Proud Boys og Oath Keepers før 6. januar.

Komiteen nevnte også en chat-gruppe kjent som “FO S” eller “Friends of Stone”. Medlemmene her var tilhengere av Trump. Mange av dem var tilknyttet høyreekstreme grupper og samfunn, ifølge kommisjonen.

les også

De er anklaget for å stå bak angrepet på kongressen. Dette er Oath Keepers.

Ifølge kommisjonen har Trumps rådgiver Roger Stone hatt forbindelser med flere høyreekstreme grupper som deltok i kongressangrepet.

“Føler seg skyldig for å hjelpe ham”

Brad Parscale var leder for Trumps valgkamp i 2016. Komiteen la tirsdag frem flere meldinger mellom Parscale og Katrina Pierson. Pierson jobbet også for Trump, og var angivelig involvert i å organisere en fredelig demonstrasjon som gikk forut for selve kongressangrepet.

Brad Parscale var ansvarlig for Donald Trumps valgkamp i 2016. Her er han sammen med Trumps svigersønn Jared Kushner på et valgkampmøte i 2020.

Rapporter viser at stormen i Kongressen rammet Parscale hardt. Han skrev i et av Piersons innlegg:

“En sittende president krever en borgerkrig. Jeg føler meg skyldig denne uken for å ha hjulpet ham.” Pierson svarte at det ikke var retorikken som forårsaket stormen.

“Ja, det var det,” svarte Parscal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.