– Vi la alt bak oss

Casper Ruud (23) bryr seg ikke om Holger Rune (19) må være motstander i en Båstad-finale. Nordmannen sier de to har gått fra hverandre. Samtidig får den temperamentsfulle dansken nå en mental trener.

SNAKKER SAMMEN: Det var ingen god tone mellom Holger Rune (med ryggen vendt) og Casper Ruud (til høyre) etter kvartfinalen i French Open. Nå sier han at nordmennene har snakket sammen.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Trekningen betyr imidlertid at de to ikke kan møtes før finalen i det ordinære svenske mesterskapet, som Ruud vant i 2021 og som vises på VG + Sport i år.

Det var tidlig i juni da Casper Ruud og Holger Rune møttes i en dramatisk kvartfinale i French Open. Det endte med norsk seier mot en tøff danske. Det norske tennislaget var lite fornøyd med den danske prestasjonen både før og etter kampen. Deretter ble nordmannen anklaget av Rune for å ha kjørt forbi ham ved å rope «jaaa» i garderoben etter kampen.

Dette ble avvist av Ruud og hans støttespillere.

Ruud var blant annet ikke fornøyd med responsen da han skulle takke Run for kampen. Se klippet nedenfor.

– Hvordan ser du på at Holger Rune blir gjenforent?

– Jeg tar det som det kommer. Jeg har sett brettet, og vi er ikke på samme side. Men hvis de begge går til finalen, ville det vært en morsom finale. Vi snakket sammen og la alt bak oss. Livet går videre, sier Casper Ruud til VG.

– Så dere kom i kontakt med hverandre?

– Ja, men jeg sier ikke noe mer hvis du spør om det, sier Ruud bestemt.

I forkant av Wimbledon-turneringen sa Ruud til VG at de ikke hadde tid til å ta et oppgjør etter sammenstøtene i Frankrike.

Søndag meldte det danske nyhetsbyrået Ritzau, sendt av NTB, at det danske tennistalentet har en mental trener og begynner å samarbeide med BS Christiansen.

– Jeg er veldig glad for å kunngjøre at jeg har sluttet meg til BS Christians mentale trener. Han har mye erfaring og har hatt suksess med å takle den mentale siden av eliteidretten, sier Holger Run.

Første frø

I ATP 250-mesterskapet i Båstad ble Ruud førsteplass og Rune åttende. Dermed vant Casper Ruud mesterskapet i fjor, men i år kan han få mye tøffere motstandere i den svenske grusen.

Ruud valgte å ikke delta i Tokyo-OL i fjor sommer for å spille i grusturneringene i Båstad, Gstaad og Kitzbühel. Der scoret han tre mesterskapsseirer på rad før han gikk inn i den tøffe banesesongen.

Nå skal nordmannen forsøke å forsvare titlene og klassifiseringspoengene. Gutter som Bastaden, Andrej Rubljov, Stan Wawrinka, Dominic Thiem, Pablo Carreño Busta OL-sølvvinner og Holger Rune skal konkurrere. Som førsteseed får Ruud en tur på første runde.

– Har mine tvil

– Det blir mye å forsvare de neste ukene. Jeg vil gjøre mitt beste. Det er ikke ofte å vinne tre av tre. Jeg har mine tvil om hva som vil skje igjen, sier Casper Ruud.

– Nå vil jeg starte bra i Båstad først, så får vi se hva som skjer. Jeg kan ikke tenke på hva jeg skal forsvare eller ikke. Jeg merker at det går litt opp og ned. Men jeg har mye flere rankingpoeng enn forrige sesong, så det er ikke så viktig å forsvare når det gjelder ranking. Men jeg vil selvfølgelig vinne noen turneringer i august før jeg drar til USA og hard court.

PS! Selv om Novak Djokovic vant Wimbledon på søndag, gir ikke årets turnering ATP-poeng fordi russiske og hviterussiske idrettsutøvere er utestengt. Det betyr at Casper Ruud er to plasser for en Djokovic når rangeringen oppdateres mandag morgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *