Troms og Finnmark statsadministrator holder hastemøte om pilotstreik – E24

– Situasjonen har vært alvorlig over tid.

Statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Viik Aspaker. Her siden 2016.
Post:

Troms og Finnmark statsadministrator Elisabeth Aspaker har bekreftet overfor E24 at det vil være et hastemøte med Helsekommisjonen klokken 13.00 Helse Nord og helseforetak vil delta på møtet.

– Vi skal ha en samtale om situasjonen i landet vårt, sier Aspaker.

Aspaker sier han jevnlig rapporterer til Helsekommisjonen.

– Vi tenkte at det kunne være fornuftig å snakke sammen, ikke bare sende rapporter. Vi har en streik og en pandemi bak oss. Situasjonen har vært alvorlig over tid for helsevesenet, men også for pasienter som har lang vei til sykehus, for pasienter som lider av forsinket behandling og timer.

– Vi bekrefter at Troms og Finnmark skal ha møte med statsadministratoren for alle helseforetak i nord. Det gjelder alle sykehus i nord, sier Hilde Pettersen Kvalvik, kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) til VG.

Dette inkluderer Finnmarkssykehuset, UNN, Nordlandssykehuset og Helgelandssykehuset.

– Avhengig av flyet

VG skrev nylig at en SAS-streik kan true sykehuskapasiteten.

FNs medisinske direktør Haakon Lindekleiv sa søndag at virksomheten er god, men at de driver med en stadig økende risiko.

– Avstandene til Nord-Norge er store. UNN er avhengig av fly både for å ta sommeravløsere til Tromsø og for å bytte anestesilegemannskap på Svalbard. Det vil skje på mandag, men Lindekleive sa det er en streik og en utfordring.

Streik i en uke

SAS og piloter var på statsmøte med riksmekler Mats Wilhelm Ruland mandag morgen. Det var ikke en forhandling, men en oppdatering om partenes tilstand.

– Konflikten er helt blokkert, men vi skal ha nye møter denne uken for å jobbe videre med å finne en løsning, skrev mekler Mats Wilhelm Ruland i en SMS sendt til E24.

Streiken startet forrige mandag, da over 900 piloter streiket.

les også

Denne uken melder det om nye møter mellom SAS og pilotene

Les på E24+

Fra luksus og stolthet til finansiell kollaps: dette er historien om SAS

Leave a Reply

Your email address will not be published.