Minst 15 døde i raketter i boligområdet

Minst 15 mennesker er drept i et angrep på en bolig i Donetsk-regionen ødelagt av krigen i Øst-Ukraina.

Overlevende leter etter overlevende på jakt etter et angrep på boligblokker i den øst-ukrainske byen Chasiv Jar.

Bulletin Få en oversikt med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Rakettangrepet fant sted lørdag kveld i Donetsk-byen Chasiv Jar, sier Donetsk-guvernør Pavlo Kyrylenk til Telegram. Ukraina sier Russland står bak. Det er ikke uavhengig bekreftet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier imidlertid at angrepet viser at russiske styrker bevisst angriper boligområder.

“Etter angrep som dette kan ikke drapsmennene si at de ikke visste noe eller ikke forsto noe,” sa Zelenskyj i en daglig tale søndag kveld.

Angrepet ødela tre bygninger i et boligområde bebodd av arbeidere fra nærliggende fabrikker. Den ukrainske redningstjenesten meldte søndag at fem personer var blitt reddet ut av ruinene og tre andre personer som var fanget under bygningsmasser, var kontaktet.

Det er anslått at mer enn 30 mennesker fortsatt er fanget i ruinene av bygningene.

Søket fortsetter

Søndag var kraner og gravemaskiner sammen med redningsarbeidere for å rydde opp i bygningsmassen. Til tross for de farlige forholdene fortsetter redningsarbeidere å lete i regnet.

Kyrylenk sier orkanraketter var de som ble brukt i angrepet. Kjøretøy skytes fra transporterte systemer.

Redningsarbeidere leter etter overlevende fra en boligblokk i landsbyen Chasiv Jar, i Donetsk oblast, øst i Ukraina.

Chasiv Jar ligger 20 kilometer sør for Kramatorsk, et av hovedmålene til russiske styrker på vei vestover.

Det nærliggende frontartilleriet ga ekko mens de utførte redningsarbeid på Chasiv Jar søndag, og arbeidere løp flere ganger under skuret.

Tre eksplosjoner

Innbyggerne i Chasiv Jar sa til AP at de hadde hørt minst tre eksplosjoner, og at i tillegg til de døde skal mange ha blitt skadet.

– Det var en eksplosjon, alt glass i vinduene knuste og jeg ble kastet i bakken. Kjøkkenveggene og balkongen min er helt borte, sa 45 år gamle Oksana til nyhetsbyrået.

En blokk med leiligheter ble fullstendig ødelagt i et angrep på landsbyen Chasiv Jar, i Donetsk-regionen i det østlige Ukraina.

Russland har gjentatte ganger sagt at de ikke har noen sivile mål i Ukraina, men militære mål. I begynnelsen av juli ble 21 mennesker drept i et angrep på en blokkleilighet i Odessa, og minst 19 mennesker ble drept i juni da en russisk rakett slo ned et kjøpesenter i Krementsjuk.

På en pressekonferanse med Russlands forsvarsdepartement søndag ble det ikke kommentert Chasiv Put.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *