Juli hetebølge: hvilken temperatur kan forventes i Italia

Temperaturene over Italia vil begynne å stige denne uken og vil forbli uvanlig høye i minst 10 dager, sannsynligvis lenger, ifølge meteorologer.

Den neste hetebølgen forventes å være den sterkeste som når Italia i 2022. Landet lider allerede av den verste tørken på 70 år.

LES OGSÅ: Po-dalen i Italia kutter vann midt i den verste tørken på 70 år

Selv om den siste hetebølgen i begynnelsen av juli hadde størst innvirkning på det sentrale og sørlige Italia, vil dette ramme landets nord-sentrale region spesielt hardt, sier eksperter ved Ilmeteos værnyhetsside.

Bannerannonse

Kvikksølvnivåene vil begynne å stige landsomfattende fra torsdag 14. juli, og vil nå en topp på 35-36 °C i nordvest og Emilia Romagna innen fredag.

Fra begynnelsen av neste uke vil temperaturen fortsette å stige til 40 ° C i disse territoriene og i forskjellige deler av det indre av landet.

Dette fotografiet tatt i Roma 2. juli 2022 viser lavvannstanden i Tiber-elven nær broen til Vittorio Emanuele II, og avslører en eldgammel bro (nedre) bygget under den romerske keiseren Neros regjeringstid. (Foto: Andreas SOLARO / AFP)

LES OGSÅ: Åtte måter å spare vann på under en tørke i Italia

Ifølge nyhetsbyrået Ansa kan temperaturene i Po-dalen (Milano, Mantua, Bologna, Padua, Verona, Ferrara), Toscana (Firenze) og Umbria (Terni) stige over 38-39 ° C på fredag ​​fra kl. 15. . disse nivåene til minst 22. juli.

For det første forventes det meste av den sør-sentrale delen av landet å være flere grader lavere enn det, selv om temperaturene i Roma og enkelte deler av Sicilia og Sardinia vil nå minst 38 °C innen slutten av uken, ifølge til Sky News. .

En ny nordafrikansk antisyklon ventes å ankomme Italia innen andre halvdel av måneden, og kvikksølvnivået vil stige til 42 °C i Po-dalen fra 17. til 20. juli, da temperaturen vil være høyest.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

FORKLAR: Hvordan kan tørkekrisen i Italia påvirke deg?

Ikke bare dagene påvirkes: natten forventes også å nå “subtropiske” temperaturer over 20 ° C, med høy luftfuktighet i en stor del av landet, noe som kan forstyrre søvnen til mange mennesker.

Som forberedelse til varmen – den femte Italia har opplevd i år – har regjeringen gitt ut offisielle råd om hvordan man kan forberede seg på ekstremvær.

Dette inkluderer å unngå å gå utendørs mellom 11.00 og 18.00; iført en lys lue, solbriller og solkrem ute; ta regelmessige dusjer for å redusere kroppstemperaturen; og drikke minst to liter vann om dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.