Juli hetebølge: hvilken temperatur kan forventes i Frankrike

Ifølge Météo-France vil temperaturene over hele Frankrike begynne å stige denne uken og vil forbli uvanlig høye i minst 10 dager, sannsynligvis lenger.

Bannerannonse

Det meste av det franske fastlandet vil ha temperaturer på minst 30 C mandag 11. juli, og enkelte deler av sørvestlandet og Rhônedalen forventer allerede temperaturer på minst 36 C og 38 C, som vist i grafen under.

I Paris vil en “varmeovervåking”-plan tre i kraft på onsdag, når temperaturene er anslått til å ligge på rundt 34 til 35 C.

Dessverre, hvis du ønsker å ta en svømmetur i de offentlige svømmebassengene i Paris for å kjøle deg ned, husk at en fjerdedel er i streik og er stengt. Du kan sjekke hvilke bassenger som er åpne HER.

Helgen 16. eller 17. juli ventes toppen av hetebølgen, med temperaturer i enkelte deler av Frankrike som når rundt 40C.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

Eksperter forventer imidlertid ikke at temperaturen vil stige over 46 C, slik de gjorde i 2019.

“Det betyr ikke at det ikke er noen endring, men det er veldig vanskelig,” sa annonsøren Jean-Yves Choplin til Franceinfo.

Den forventede varigheten av denne oppvarmingen sammenlignes med 2019 og 2003.

“For øyeblikket ser ikke vår ti-dagers prognose slutten på denne varmekulen,” sa Choplin, og la til at når det gjelder varighet er denne varmekulen “mye høyere” enn i 2019, om enn “litt mer intens” i temperatur.

Klimaeksperten Météo France fra Gaétan Heymes tvitret at en hetebølgevarsel ikke kunne lages utover 16. juli, men “utelukker ikke” at denne varmekulen kan overstige alvorlighetsgraden til august 2003, og påvirke tusenvis av mennesker. blant varmerelaterte dødsfall.

Været er et resultat av varm luft som kommer fra Marokko og Spania, og i tillegg til påvirkning fra høytrykkssystemet som dekker en stor del av Øst-Europa.

Årsaken er også knyttet til klimakrisen, som har sett en betydelig økning i hetebølgene siden 2000. Ifølge Choplin “var det bare to hetebølger som varte i mer enn ti dager mellom 1947 og 2000, og vi har allerede sett tre siden den gang.” 2000.”

Denne hetebølgen som kan øke muligheten for skogbranner kommer etter en «megabrann» som oppsto i Garden, som førte til at mer enn 650 hektar ble brent.


Leave a Reply

Your email address will not be published.