– Det handler om å kaste spillere under bussen

BRIGHTON (VG) (England – Norge 8-0) Fotball-Norge likte ikke landslagstrener Martin Sjögren etter en historisk ydmykelse mot vert England. Nå var det tvil om den svenske treneren var rett mann for jobben.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

– Det er krise. De skal spille oss rundt, sier TV2-landslagsspiller og tidligere fotballekspert Solveig Gulbrands til VG siden Norge tapte 0-8 for England torsdag kveld.

Til tross for at Norge lå under 0-6 i det 41. minutt, tok det lang tid før treneren tok grep. Han gir Gulbrands rødt.

– Det som irriterer meg er at det ikke er action på siden, og vi venter i 45 minutter med å gjøre noen ting. Og det er å kaste spilleren under bussen, fordi jeg mener du er den som har ansvaret for taktikken, så du bør ha en plan B. Ikke vent til 6-0!

MISBRUK: Norge lå under 0-6 til pause mot England. Til slutt endte det 0-8. Den norske kapteinen Maren Mjelde (midten) og Vilde Bøe Rise (til høyre) er skuffet etter at Ellen White (toer fra høyre) og Bethany Mead (til venstre) jublet over enda et mål.

Gulbrandsen mener at Sjögren totalt mistet billetten til kampen mot britene.

– Hele veien sa jeg at jeg ikke ville ha den slags taktikk. Vi får fire i forsvar og fire på midten. Og vi takler det ikke i det hele tatt, fortsetter eksperten, som selv har 183-kampflagget på brystet.

– Kan spillerne gjøre noe på banen?

– Ettersom det var denne kampen, nei. De har ingen forutsetninger for å lykkes med den etablerte planen. Jeg tror ikke det er spillernes feil, fortsetter Gulbrandsen.

Nå stiller han spørsmål ved om Sjögren er rett mann til å lede Norge.

– Jeg har slitt med å ha tro på prosjektet hans. Jeg ser ikke hvilken retning det har tatt oss. I dag er det langt fra det som kan forventes av hva en landslagstrener bør gjøre, sa eksperten.

KRITISK: Tidligere spiller på landslaget til Solveig Gulbrands.

Norge tapte 0-8 Det er det største tapet noensinne mot England i EM-sammenheng. I forkant av mandagens kamp tapte Skottland 0-6 for England i EM i 2017.

Gulbrandsen er ikke den eneste som kritiserer Sjögren etter kampen.

– Jeg er 48 år gammel. Blant alt som har med det norske landslaget å gjøre, har jeg aldri sett et norsk landslag mer skadet. Det er en ren skrekkfilm, med fotballekspert Aleksander Schau som fnyser i NRKs fotballstudio.

– Det enkleste i verden er å sitte i en sofa og skylde på treneren. Men: Å sitte i en stol og de samme strukturelle feilene gir England plass, målsjanser og mål om og om igjen uten endring. Det er raskt!, skrev fotballekspert Lars Tjærnås i en pause på Twitter.

ZORTU: Trener for det norske landslaget, Martin Sjögren.

Får skylden for personlige feil

Landslagssjef Martin Sjögren sier selv at han sliter med å finne de rette ordene etter å ha tapt på en pressekonferanse.

– Det er ikke lett å sette ord på dette. Jeg føler meg fantastisk med spillerne. Vi hadde en god følelse før kampen og trodde vi hadde en god plan. Vi spilte de 10 første bra, men de siste 80 var noenlunde forferdelige, sier svensken foran et felles presselag.

Han mener det og det var mange personlige feil som bidro til den historiske fiaskoen.

– England spilte veldig bra. De visste at de ville, men jeg tror vi gjorde det lettere for dem. I farlige situasjoner mistet vi ballen og tapte dueller. Vi har gjort noen veldig stygge feil, mener Sjögren.

Tror det er lett å være klok da

Sjögren fortalte en VG-reporter hvorfor han ventet så lenge med å gjøre noen taktiske grep.

– Vi valgte å ta en pause fordi vi trodde vi trengte en stopp. Vi kunne selvfølgelig gjort det tidligere, men vi slapp også inn 2 mål i andre omgang, og i andre omgang var vi like utenfor sekstenmeteren. Det er ingen garanti for at han ville se så mye bedre ut. Da er det alltid lett å være klok.

Han sier han ikke vet hva han skal si til Gulbrandsens kritikk, men det er tydelig at han aldri tenkte å starte med de fem bakerste.

– Nei. Jeg trodde virkelig vi skulle fikse det slik vi startet de første ti minuttene. Da er det lett å være klok.

Landslagstreneren har nå bestemt seg for å se lenger unna, og konstaterer at Norge fortsatt ikke er borte, til tross for tap.

– Den eneste trøsten i dette er at vi fortsatt har det i våre hender. Vi er på seier. Men dette vil være vanskelig å svelge. Ansvaret er mitt som trener, sier Sjögren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.