– Det er verre for alle – VG

FLYFAST: Silje Henninen Malterud (20), Synnøve Hølvold Johansen (20) og Helene Jakola (21) er ventet å reise hjem snart. De er på ferie i det kretiske Platanias.

Helene (21), Synnøve (20) og Silje (20) jobber i Finnmark helsevesen. På grunn av SAS-streiken klarte ikke de ulike vaktene deres å møte opp, sier de.

Publisert:

Sist mandag streiket 900 SAS-piloter, og siden den gang er over 1200 flygninger kansellert i Norge. Fredag ​​gikk også en vennegjeng ut i streik.

Flyet fra Kreta til Oslo i sommerferien ble kansellert, samt flyet fra Oslo til Kirkenes.

Silje Henninen Malterud (20) og Helene Jakola (21) jobber i omsorgsbolig i Sør-Varanger, og Synnøve Hølvold Johansen (20) jobber ved Finmarkssykehuset i Kirkene.

VG har hatt dokumentasjonen til disposisjon, da de ikke har kunnet møte for noen av sine vektere på grunn av SAS-kanselleringer.

– Arbeidskapasiteten, som ellers er lav, er enda lavere om sommeren. Dette gjør det verre for alle. Det er en presset situasjon, sier Helene Jakola til VG.

Fortsette utviklingen av flytrafikken Oversikt over VG-flyvninger

Han skal kjøre hjem

Hver morgen og kveld får jentene tekstmeldinger fra Ving som de har bestilt SAS-reise gjennom, da de er i ferd med å finne en ny flyløsning. De fikk en ny melding mandag kveld om at de vil få mer informasjon tirsdag morgen.

– Denne gangen håper jeg å få informasjon om hvordan vi kan komme oss hjem. Vi ønsker å komme i gang så fort som mulig, og håper å fikse det, sier en vennegjeng.

Norsk Ving-sjef Marie-Anne Zachrisson sa til NTB tidligere tirsdag at Ving har problemer med å ta passasjerene sine hjem mellom Kreta, Korfu og Mallorca. Årsaken er mangelen på fly i Europa, ifølge Zachrisson.

– Vi leter etter dag og natt med lys og lykter, men arbeidet er nesten umulig, sa han.

KANSELLERING: Gardermoens avganger ble kansellert mandag 4. juli etter at streiken ble bekreftet.

Selv om vennene deres ankommer Gardermoen, sier de at de ikke finner et nyttig fly til Kirkenes, da nesten alle avgangene med Widerøe og Norwegian er fulle.

– Vi kan refundere flybilletten din eller vente på reservasjonen igjen. Med dagens situasjon vil vi helst returnere pengene og bruke bilen til å leie og reise hjem, sier Jakola.

Det er cirka 1800 kilometer mellom Oslo og Kirkenes, og det tar cirka 23 timer å kjøre, ifølge Google Maps, som mener den raskeste reisen går via Sverige.

SAS slår til: Dette er dine rettigheter

Ramme

Ida Elise Kristine Sundby, kommunikasjonsrådgiver ved Finnmarkssykehuset, har bekreftet at sykehusansatte er eller har vært berørt av pilotstreiken. Finnmarkssykehuset er ett av seks helseforetak i Helse Nord.

– Arbeiderne er berørt, sier Sundby til VG.

Han skrev i en pressemelding mandag kveld at både tilreisende og fast ansatte har problemer med å komme seg til finnmarkslokalitetene.

– Situasjonen påvirker ikke forberedelsene våre på nåværende tidspunkt. Flere erstattere kommer til oss neste uke og så langt har vi ikke klart å få alternativ transport, sier han i en pressemelding.

Hamnfest ved Finnmarkssykehuset.

Mandag sa statsadministratorer i Nordland og Troms og Finnmark i en pressemelding at helsetjenestene i Nord-Norge er særlig rammet av SAS pilotstreik.

– Statlige administratorer tar situasjonen på alvor og har foreløpig ingen realistiske alternative transportmuligheter for nordlige pasienter og kritisk helsepersonell, heter det i en pressemelding.

Leave a Reply

Your email address will not be published.