Den har måttet unngå mer enn 4 milliarder kroner

Den britiske forretningsmannen Bernie Ecclestone (91), som har vært daglig leder for Formel 1-sirkuset i nesten 40 år, er anklaget for svindel.

I VÆRET: Tidligere Formel 1-leder Bernie Ecclestone.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Anklagen kommer av at britene ikke realiserte eiendelene på rundt 4,8 milliarder kroner.

Det meldte Crown Prosecution Service, påtalemyndigheten i England og Wales, på sine nettsider mandag kveld.

– Vi kan bekrefte at svindel ble akseptert gjennom en falsk erklæring mot Bernard Eccleston, sier Simon York, direktør for HMRCs (Her Majesty’s Revenue and Customs) Fraud Investigation Service og fortsetter:

– Det kommer etter en kompleks kriminell etterforskning av HMRCs Fraud Investigation Service og en verdensomspennende etterforskning. Den kriminelle anklagen gjelder skatteforpliktelser som stammer fra offshore eiendeler på mer enn £ 400 millioner som var skjult for HMRC.

Dette er imidlertid ikke første gang Eccleston har hatt problemer med skattemyndighetene. Han har tidligere vært siktet for skattesvindel for over 12 milliarder kroner på ni år, men flyktet fra saken i 2010 etter et forlik på rundt 100 milliarder kroner.

les også

Leclerc vant et formidabelt Formel 1-løp: – Jeg var veldig redd

Denne gangen må 91-åringen gjenforenes. Det skjer 22. august.

Ifølge magasinet Forbes er Eccleston verdt over 25 milliarder norske kroner.

Interessen for Formel 1 har eksplodert over hele verden siden Liberty Media tok over fra Eccleston i 2017. Mye av den kommersielle suksessen har vært på grunn av Netflixs populære “Drive to Survive”-serie.

Mellom 2007 og 2011 var han eier av fotballklubben Ecclestone Queens Park Rangers, siste gang han ble sett i Premier League i 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.