Tungvektere går inn i kampen om å bli britisk statsminister – VG

I DAG: Fv: Britisk helseminister Sajid Javid, utenriksminister Liz Truss, tidligere utenriks- og helseminister Jeremy Hunt, finansminister Nadhim Zahawi uttalte at forsvarsministeren er viktig, men sier det ikke, men det gjør samferdselsminister Grant Shapps.

Jeremy Hunt og Sajid Javid er de siste som deltar i kampen om å bli britisk statsminister etter Boris Johnson.

Publisert:

Hunt og Javid er tidligere helseministre, og de kunngjorde lørdag kveld at de er i gang. Dermed er det allerede minst åtte kandidater i dette som kan bli en tøff konkurranse.

Verken de eller Nadhim Zahawi, som nettopp har blitt utnevnt til finansminister, er favoritter blant de konservative partiene, men de er den mest fremtredende kandidaten så langt.

SISTE I KAMPEN: Tidligere utenriks- og helseminister Jeremy Hunt er en av de mulige tungvekterne for en ny britisk statsminister.

Zahahis tidligere Rishi Sun, som trakk seg i protest mot Johnson og samarbeidet med Johnson med Javide, har sannsynligvis også forårsaket regjeringens fall, og er en favoritt så langt.

I tillegg til transportminister Grant Shapps og utenriksminister Liz Truss, er Suella Braverman, Kemi Badenoch og Tom Tugendhat aktuelle kandidater, selv om ikke alle ennå har annonsert sitt kandidatur.

En outsider dukket opp på lørdag, og mange tror han kan være en kompromisskandidat i frykt for en tøff kamp, ​​sa handelsminister Penny Mordaunt.

UTENFOR: Handelssekretær Penny Mordaunt har potensial til å bli Storbritannias neste statsminister.

God støtte fra Sunak

Sun fikk umiddelbart støtte fra flere høytstående parlamentsmedlemmer etter å ha kunngjort sitt kandidatur i en video på sosiale medier, men samtidig er det ifølge Financial Times stort sinne mot ham blant Johnson-supporterne.

Javid og Hunt, som annonserte sitt kandidatur for Sunday Telegraph, sier de vil redusere selskapsskattesatsene med 25 til 15 prosent. Javid sa at han ønsker å redusere eller endre andre skatter også.

STØTTE: Tidligere finansminister Rishi Suna har kunngjort interesse for stillingen som statsminister i Storbritannia.

Johnsons forrige motstander

Hunt, som har vært utenriksminister og helseminister, var Johnsons motstander forrige gang, men han led et troverdig tap og ble umiddelbart fjernet fra regjeringen.

Zahahi lovet også lavere skatter på enkeltpersoner, familier og bedrifter og begynte utdanningsreformer mens han var utdanningsminister.

Grant Shapps sa til Sunday Times at han ikke vil utlyse nytt valg hvis han får jobben som statsminister.

De to foregående statsministrene, Theresa Mayk og Boris Johnson, utlyste nyvalg etter at de konservative sikret seg statsministerposten.

Wallace er ikke oppdratt

Samme dag kunngjør forsvarsminister Ben Wallace, som mange anser som en statsministerfavoritt, at han ikke ønsker å stille.

– Etter nøye vurdering og diskusjon med kolleger og familie har jeg bestemt meg for at jeg ikke ønsker å stille som lederkandidat for det konservative partiet, skrev Wallace. Twitter Lørdag.

Han skriver også at det var en vanskelig mulighet, men at han ønsker å konsentrere seg om arbeidet som forsvarsminister.

Forsvarsminister Ben Wallace vil ikke stille som partileder og statsminister i Storbritannia.

Valg til høsten

“Jeg ønsker alle kandidatene lykke til, og vi håper å komme raskt tilbake til utfordringene de velger,” sier Wallace.

Det er ventet å være 15 kandidater, men flere sier det er viktig å korte ned listen raskt, gjerne før sommerferien som begynner 21. juli.

Partimedlemmer velger en kandidat i en folkeavstemning etter at partiets varamedlemmer har redusert listen til en liste med to navn ved flere stemmesedler.

Han gikk etter skandalene

7. juli kunngjorde Boris Johnson sin avgang, både som partileder og som statsminister. Han uttalte også at han vil forbli i vervet til den nye sjefen er installert.

I dagene før avgangen trakk 59 sentrale regjeringspersoner opp på grunn av manglende tillit til Johnson. Fem av dem er hans ministre.

Han har vært rundt Johnson lenge, og det har gått noen måneder siden statsministeren overlevde et tillitsforslag fra sine partifeller.

Avstemningen var et resultat av avsløringer om «partygate» og Johnsons parti fra pandemitiden. I tillegg har en benskandale forverret regjeringskaoset:

I forrige uke ble Tory-politikeren Chris Pincher sparket fra det konservative partiet etter at han ble anklaget for å ha hånet to berusede menn. Johnson rapporterte angivelig andre anklager mot Pincher i 2019, og sa at den avtroppende statsministeren hadde glemt det.

Johnsons håndtering av saken er ryggraden i mange permitteringer.

Vi vil huske Johnson som statsministeren som brakte Brexit ut av EU, men også for hans mange skandaløse og morsomme hendelser.

Se for deg selv:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *