Stabæks nye spiss stjal showet da Branns rekord ble slått – VG

(Brann – Stabæk 1–1) Gift Orban, en 19 år gammel Stabæk-spiss, stjal showet da innbyttere reddet et poeng for Brann. Bergara forblir ubeseiret i OBOS-ligaen.

Post:

Før pause ga Gift Orban (19) en vakker soloprestasjon da Brann driblet hele forsvaret sitt og kastet ballen i det åpne.

— Det er noe veldig spennende med det. Det er det vi trenger nå. Han er målscorer og trener Eirik Kjønø Stabæk sier til Discovery + at han kan komme med et lite tillegg.

Redaksjonelt samarbeidDiscovery +

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Discovery +

Innbytter Bård Finne utlignet med uavgjort 1-1, men Bergara klarte ikke å gå inn i den andre.

Dermed ender Branns rekordserie med ni seire på rad. De har nå 11 seire og tre uavgjorte etter 14 seriekamper.

Med at Ranheim tapte mot Sandnes Ulf, er Brann nå serieleder med ni poeng mot Trøndelag og dagens Stabæk-motstander.

Det så ut til at laget skulle gå til pause i 0-0-ledelse, men så tok Orban Stabæks perle over kontoen. Nigerianeren overvant Branns forsvar først, og lurte deretter Brann-keeper Mathias Dyngeland med et enkelt skudd. Til slutt presset 19-åringen 1-0-ledelsen kun i det åpne.

– Jeg var frustrert over ham hele veien og tenkte kanskje på å erstatte ham, men plutselig gjør han det akkurat der. Det har noe magisk over seg, sa trener Stabæk i et intervju i en pause med Kjønø Discovery +.

Vakre solomål ble gitt til foreningen av Alanzinhos katastrofer på slutten av 2000-tallet i Eliteserien. Det skal imidlertid sies at Branns forsvarsspill ikke var særlig imponerende.

Stabæk står nå med tre mål på tre kamper i OBOS-ligaen. Han har også holdt seg i cupen med flere målscorere og en trepoenger.

SPAR ET POENG: Bård Finne kom fra benken og sørget for at Brann forblir ubeseiret i årets OBOS-liga. Bildet er tatt fra en tidlig sesongkamp.

Branne-trener Eirik Horneland var misfornøyd med situasjonen og gjorde tre bytter til pause. Kasper Skaanes, Bård Finne og David Wolfe kom inn for å erstatte ham i rødt.

Skaanes og Finn hadde gode sjanser til å skyte fra distanse i starten av andre omgang, men begge ble reddet av Stabæk-keeper Marcus Sandberg.

Da Finne Skaanes spilte igjen i det 78. minutt, telte han imidlertid. På den ene siden scoret han sitt femte mål i OBOS-ligaen.

Brann scoret nummer to, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng i toppkampen.

– Det er godt å ikke tape, men det er en kamp vi vinner, tror jeg. Vi reiser oss etter pause og skaper nok til å vinne, sier Finn til Discovery +.

Sammen med Branns kamp ble det spilt ytterligere to kamper i OBOS-ligaen. Ranheims opprykkskandidat tok ledelsen mot Sandnes Ulf etter scoring av Mads Reginiussen, men Rogalending fikk 3-2-seier etter scoringer av Espen Berger, Jostein Ekeland og Ingvald Halgunset.

En Stjørdals-Blink i krisen fikk ikke opptur mot Raufoss. Bortelaget tok ledelsen etter en scoring fra Markus Aanesland, før Markus Johnsgård gikk opp i 2-0 for å avslutte kvarteret.

Mats Lillebo reduserte på overtid, men hindret ikke 1-2-tap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *