Skader på hetebølger: – Ikke normalt

Det er varslet uvanlig høye temperaturer de kommende dagene på Kanariøyene og den iberiske halvøy.

Et risikovarsel for hetebølgen er sluppet denne helgen, men temperaturene ventes allerede å synke igjen på Kanariøyene mandag.

Hetebølgen er definert som fem dager på rad, hvor temperaturen er mer enn fem grader over gjennomsnittlig maksimumstemperatur.

– Det brenner ganske mye

– Det brenner ganske myeDet spanske meteorologiske instituttet (Aemet) skrev på Twitter at temperaturene de neste ti dagene vil være uvanlig høye i store deler av den iberiske halvøy.

– Vi må igjen si at det er normalt å bli varmt om sommeren, men at varmen ikke blir normal, heter det i et Twitter-innlegg.

Meteorologisk institutt har også varslet at det vil bli svært varmt i Spania og Portugal.

– Har du ankommet, eller planlegger du å reise til Spania eller Portugal i løpet av de neste dagene? Da skal du vite at det fortsatt er veldig varmt enkelte steder, myndighetene har gått ut med en oransje advarsel, har instituttet skrevet. I et Twitter-innlegg fredag.

Ifølge meteorologer vil makstemperaturen i for eksempel Madrid og Lisboa ligge mellom 43 og 42 grader de neste dagene. I Sevilla er 47 grader fylt.

Varmen kommer etter at Spania har levd i den varmeste mai i minst 100 år. Også i juni ble landet rammet av en hetebølge.

– Det koker

– Det kokerI Spania er gjennomsnittlig temperaturøkning på 1,7 grader sammenlignet med førindustriell periode, ifølge Ruben del Campo, talsmann for det spanske meteorologiske instituttet (Aemet). Han sier de spanske somrene blir lengre for hvert år. Siden 1980-tallet har sommeren blitt utvidet med en hel måned.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *