Skadelisten utvides på HamKamen – som tok viktige poeng mot Haugesund

(FK Haugesund – HamKam 1–1) HamKam gjestet FK Haugesund søndag kveld til hovedkampen i Eliteserien. Utelaget fikk en tøff duell og flere skader.

SKAPA: Bilal Njie gikk forbi FK Haugesund i kampen mot HamKam.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Med nøkkelspillere som Hasan Kurucay (skadet) og Aleksander Melgalvis (legitim) borte stilte HamKam opp med et svekket lag søndag kveld mot Haugesund.

– HamKam er bra. De vet hvordan de skal forsvare seg. Farvel til HamKami og måten han forsvarte seg på, sa FKH-trener Jostein Grindhaug til Discovery etter kampen.

Tidligere har også Morten Bjørlo og Julian Dunn-Johnson vært skadet. I tillegg måtte Amin Nouri forlate banen på grunn av en kneskade.

– Slik spillet blir, er vi fornøyd med dette. Jeg skulle ønske vi kunne få ut tre poeng i dag, men jeg må være ærlig på at jeg hadde en knas i dag, sier Kristian Eriksen etter Discovery-kampen.

Utelaget klarte imidlertid å få et poeng ut av Haugesundi.

UTE: HamKam-lagkamerat Amin Nouri (t.v.) måtte komme ut skadet i første omgang mot Haugesund.

Kampen startet i høyt tempo i Haugesund, og det var hjemmelaget som ble matchvinner fra start. Etter fem minutter sendte Nikolas Walstad et frispark høyt inn over sekstenmeteren. Ballen traff stanga og fanget til Nicolas Hagen.

Etter det var det få store scoringssjanser til å fordømme Haugesunds jernkledde gress. Men etter 33 minutter kom målet for hjemmelaget.

Martin Samuelsen avanserte til banen og spilte perfekt Bilal Njie. Den 24 år gamle treneren slo Hagen først med skuddet, men returnerte ballen enkelt.

MÅLFAKTSGENE: Kristian Eriksen utlignet for HamKam med sitt fjerde mål for sesongen. Han er Kamas toppscorer denne sesongen.

Etter scoringen kontrollerte Haugesund en stor del av banespillet, og HamKam kom aldri til de store scoringssjansene. Men før signalet gikk i ro – strammet det til. Tre minutter på ekstraomganger spilte HamKams toppscorer vakkert for Kristian Eriks, og scoret utligningen og sesongens fjerde scoring.

– Veldig viktig. Så kanskje vi får et løft i andre omgang, for dette var utrolig svakt mellom oss, sa målscorer Kristian Eriksen til Discovery til pause.

I andre omgang fortsatte Haugesund å kontrollere kampen, og skapte umiddelbart farligheter for HamKament. Etter 49 minutter slo Njie et frispark inn i sekstenmeteren i noe som så ut som et godt innøvd trekk.

Haugesund var det laget han ønsket seg mest i andre omgang.

Etter 73 minutter burde Aljoner «Badou» Ndour ha redusert med et innlegg fra venstre, men gjestenes keeper reddet. Therkildsen la nok en gang et presist innlegg, men det senegalesiske skuddet gikk halvannen meter unna.

Noen minutter senere gjorde Hagen, i et HamKam-bur, en fryktelig redning. Therkildsen-Badou-kombinasjonen slo til igjen, men nok en gang klarte ikke senegaleseren å slå keeper HamKam.

I sluttminuttene ble det scoret av et lag fra Haugesund, men han var ikke lenger kjent på nettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *