– Ser ikke selvkritikk eller refleksjon

Marken Henriksen, Rosenborg-kaptein, tok til Twitter for å svare på kritikken fra Adresseavisen-kommentator Birger Løfaldli – responsen begeistret på ingen måte kommentatoren.

SVAR PÅ KOMMENTAREN: Markus Henriksen (t.v.) var tilsynelatende misfornøyd med Birger Løfaldlis kommentar i lørdagens Adresseavisen.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Markus Henriksen ble utvist etter bryllupet sist helg mot slutten av kampen mellom Viking og Rosenborg.

RBK-spilleren forklarte alt med at jobben hans var å «ta vare på guttene».

Løfaldli skrev i en kommentar lørdag ettermiddag at «Henriksen foreslår at han må ta hevn mot motstandere som bryter reglene som kapteiner, og dessuten at» signaleffekten av denne holdningen ikke er god.»

Det førte til at Henriksen selv tok til Twitter. «Det er fantastisk å ha full kontroll over holdningen til kommentatorene på adressen min. Lokalavisen registrerer at han venter på Lerkendale-kampen med nok en gladnyhet om Rosenborg. Resten av Medie-Nor-saken ble avsluttet i går.

spør Løfaldli Henriksens tweet.

– Jeg har ikke full oversikt over holdningene til Markus Henriksen, men i mange år har jeg hatt mye respekt for ham, både som person og idrettsutøver. I dette tilfellet ser jeg hva han gjør og hvordan han uttrykker det og det er grunnlaget for min analyse, skriver han i en SMS til VG.

– Reagerer som Henriksen gjør, og indikerer at kommentaren er helt betimelig. Jeg ser ingen selvkritikk eller refleksjon i svaret hans, og jeg vet ikke hvor langt han klarer å se seg selv utenfra i RBK-organisasjonen. I dette tilfellet synes kommentator Adressa det er svært bekymringsfullt.

Henriksens svar tyder også på at Rosenborg-spilleren ikke forstår pressens rolle.

– Vår jobb er ikke å gjøre glade ting og å være animatøren i en klubb som har underprestert i mange år. Hadde vi gjort det, ville ikke Adresseavisen fylt sin samfunnsrolle. Også vi ville skade RBK. Det er fordi jeg ønsket å se at han kom på det tidspunktet han kom med kommentaren før hele prosessen var over. RBK har selv sørget for å holde liv i denne saken i nesten en uke, skrev Løfaldli.

VG konfronterer Henriksen med Løfaldlis forslag, og Jørgen Stenseth, kommunikasjonssjef i RBK, svarer:

– Jeg svarte Adressa med et glimt i øyet og jeg avsluttet saken. Nå gleder jeg meg til kampen mot Jerv.

Se her situasjonen som førte til elimineringen:

Viking Zlatko Tripic ble utvist etter en dårlig takling av Victor Jensen fra Rosenborg, og etter å ha fått rødt kort var Rosenborg-kaptein Markus Henriksen en av Rosenborg-spillerne som løp frem og kastet Tripic i bakken.

Henriksen ble også utvist, så Rosenborg har siden forsøkt å snu det røde kortet. Den endelige dommen falt imidlertid fredag, da det ble klart at Rosenborgs anke ikke ble tatt til følge.

Søndag spiller Rosenborg hjemme mot Jerv klokken 18. Markus Henriks blir uten straffe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *