SAS-piloter vil ikke ta imot charterturister – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

SAS og pilotstreikende ble torsdag enige om å gjøre unntak fra streiken for å hente hjem charterturister med få eller ingen andre transportmuligheter.

Log Roger Klokset, leder i Norsk SAS Pilotforbund

Roger Klokset, leder av Norsk SAS pilotforbund.

Foto: Astri Husø / NRK

Men selskapet jobber ikke med avtalen etter hensikten, og vi ser ingen annen måte å suspendere den på, sier Roger Klokset, leder for Norske SAS pilotforbund, til NRK.

Meningen var å strekke ut en hånd og hjelpe de som hadde størst problemer med å komme hjem. Det var lite eller ingen alternativ til å reise hjem. Vi vil da se at SAS har tatt lillefingeren og trukket den skikkelig, og har satt fly til noen destinasjoner som ikke oppfyller den beskrivelsen, sier Klokset til NRK.

SAS Pilot Group sier at det er etablert fly til Rhodos, Kreta, Larnaca, Palma og Split, hvor de mener det finnes alternative ruter.

SAS-helia

– SPG-medlemmer har hjulpet med å fly hjempassasjerer i helgen, men SAS’ manglende respekt for oss som motpart gjør at vi må avslutte fritaket for charterfly i dag, søndag 10. juli, skriver SPG i en pressemelding. utgivelse.

Foto: Tore Ellingseter

Selv om SAS ikke var enig i avtalen, har SPG skrevet at de har valgt å kansellere flyvningene over helgen.

– Vi har også vært positive til at SAS kan omdisponere andre kapasiteter for å bringe passasjerer hjem. SAS har valgt å ikke bruke egen kapasitet til å omdisponere. Mangel på respekt for avtaler er også med på å gjøre det vanskeligere for SPG å gi denne typen unntak i fremtiden, skriver de mer.

SAS Pilot Group er en sammenslutning av pilotforeninger i Norge, Sverige og Danmark.

SAS-piloter har vært i streik siden mandag 4. juli. Siden streiken startet har de lidd rundt 30 000 passasjerer om dagen.

Flyselskapet anslår de daglige kostnadstapene til mellom 100 og 130 millioner kroner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *