PÅ BILDER: Den fargerike LHBTQ Pride-marsjen inntar Madrid

Demonstranter fra den spanske hovedstaden samlet seg på slutten av ettermiddagen bak et stort banner med slagordet «Synlighet, stolthet og motstandskraft».

Noen deltakere bar vannpistoler og sprayet hverandre for å holde dem kjølige i den intense varmen. Andre gikk med bar bryst og danset til rytmen av brasiliansk musikk og technomusikk.

Deltakerne har på seg kostymer på Pride-marsjen i Madrid

Deltakere som har på seg kostymer vil feire “Pride March” på Pride Parade i Madrid 9. juli 2022. (Foto OSCAR DEL POZO / AFP)

De fikk selskap av flere ministre fra den venstreorienterte koalisjonsregjeringen i Spania, inkludert innenriksminister Fernando Grande-Marlaska.

«Jeg savnet dette mye, stemningen er fantastisk. Du ser at folk virkelig ønsket å feste uten så mye “normal” stolthet etter så lang tid, sa den 38 år gamle læreren Victor Romero Fernandez.

En deltaker poserer på fotografier med et skilt der det står «Vi ønsker å være frie og likeverdige i våre landlige landsbyer» under «Pride March» i Madrid 9. juli 2022. (Foto OSCAR DEL POZO / AFP)
Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

Byens tjenestemenn sa at mer enn 600 000 mennesker deltok på arrangementet, og den offentlige kanalen TVE mottok det direkte for første gang.

Offisiell Miguel Angel Alfonso, 44, var takknemlig for å se gatene fylles, men han mente at arrangementet burde ha lagt større vekt på å hevde rettigheter.

Par kysser på marsjen til Pride, hovedpersonen i Pride Week. (Foto OSCAR DEL POZO / AFP)

“Det har blitt en stor fest, med flottører forvandlet til nattklubber og multinasjonale selskaper … det er big business,” sa han.

Homofili ble avkriminalisert i Spania i 1978, tre år etter diktator Francisco Francos død. Landet har legalisert ekteskap og adopsjon av samme kjønn.

En deltaker står ved siden av et regnbueflagg som leser «Hate» på «Pride March» i Madrids Pride Parade. (Foto OSCAR DEL POZO / AFP)

Men det nasjonale LGBTQ-forbundet, FELGTBI+, sa at det var viktig å gi samfunnet «synlighet», og fordømte den økende «hatfulle ytringen» i uttalelser som ble gitt før marsjen.

Bannerannonse

FELGTBI + la til at slike diskurser “svekker grunnlaget for sosial harmoni, og setter gevinstene som er oppnådd så langt i fare.”

Hundretusenvis av mennesker deltok i Madrid Pride March. (Foto OSCAR DEL POZO / AFP)

Forbundet vedtok også et lovforslag, som skal behandles i parlamentet til sommeren, som vil tillate ham å endre navn og kjønn på identitetskort fra han er 16 år.

Hvis den blir akseptert, vil lovgivningen gjøre Spania til et av få land som vil tillate kjønns selvbestemmelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *