– Nå begynner det harde arbeidet – VG

Manchester City inviterte søndag fans til å møte Erling Braut Haaland og andre klubbsigneringer for første gang denne sommeren. Et gledesbrøl fra folkehavet samlet utenfor Etihad stadion ble møtt av et fryktelig gledesbrøl på Jærbuen.

Publisert:

– Det er et fantastisk team. Jeg ser frem til det hele. Nå begynner det harde arbeidet, sa en glad Erling Braut Haaland på Manchester Citys spillerpresentasjon søndag.

Det finner sted inne i et show for fans utenfor byens stadion. Premier League-mesterne leverte fire signeringer i sommer, men Haaland har vært den mest ettertraktede mannen i dag.

1 / 2

Kalvin Phillips, Julián Álvarez og Stefan Ortega Moreno er de andre nysigneringene som ble presentert på søndag.

Og det var tydelig hvilket lag spissen var opptatt av å takle som City-spiller.

– Jeg liker ikke å si det ordet så veldig, men Manchester United, smilte Haaland, stor oppmuntring fra de fremmøtte.

Det var festlighetens lyse Haaland som ble kjent med City-fansen. Nordmannen danset til ropene fra fansen, og eksploderte i samtale på scenen.

– Jeg ser frem til det. Jeg håper alt, vi kommer til å ha det bra sammen, sa Haaland.

Han ønsket ikke å avklare hvor mange mål han planla å score med den lyseblå trøya, men han slo til med en skikkelig «jærbusk»-skarre, og ga fansen en rask leksjon i å uttale navnet sitt.

Haaland vet kanskje også hvem som idoliserte den tidligere byspilleren i barndommen. Han overgikk ikke faren Alfie, som selv spilte i de lyseblå fra 2000 til 2003. Men han tegnet en kjent argentiner utenfor stadion med statuen sin.

– Min far, selvfølgelig. Men jeg har hatt mange av Sergio Agüeros dresser, forklarer Jærbuen.

Ni nye tall

Det var allerede lørdag klart at Haaland tar det niende nummeret etter Gabriel Jesus i Manchester City.

– Jeg er glad jeg fikk nummer ni. Det har vært en del av min historie de siste to årene, både på klubbnivå og på landslaget. Det håper jeg bystyret vil fortsette med. Det er en t-skjorte som alle spisser vil ha. Å kunne kle seg ut i en av de beste klubbene i verden er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sa Haaland i en uttalelse spilt av The Mirror.

Jesus har annonsert overgangen til Arsenal. Derfor var “ni” tom.

Ikke alle Manchester Citys niendeklassinger har hatt samme suksess med drakten nummer ni: Valeri Bojinov, Emmanuel Adebayor, Alvaro Negredo, Nolito og den nevnte Jesus er de fem siste som bærer det ikoniske nummeret.

Haaland spilte også for nummer ni i Borussia Dortmund. Alexander Sørloth ga ham nummeret i begynnelsen av året i Haalandi-utvalget.

Jærbuen ble hentet av Borussia Dortmund på forsommeren. En klausul i kontrakten innebar at kommunen kjøpte Haaland gratis mot et beløp godt under markedsverdi.

HAALAND FEBER.

Mandag skal Haaland og resten av City-laget ha sin første trening før sesongen 2022/23. Deretter drar de lyseblå til USA, hvor det er ventet at Haaland får sin debut som City-spiller. Etter alle solemerker kan du se debuten på VG + Sport.

VG viser Citys to oppvarmingskamper mot henholdsvis Club America i Mexico natt til 21. juli og Bayern München natt til 24. juli. Begge kampene spilles i USA, og han forventer at klubbens amerikanske blåkamp blir Jærburs debut.

City starter Premier League borte 7. august mot West Ham.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *