Leieprisene i det norske boligmarkedet steg med 5 % i andre kvartal 2022

Leieprisene i boligmarkedet steg med 5 % i andre kvartal 2022 sammenlignet med samme periode i fjor. I Oslo nærmer snittprisen seg 15.000 kroner.

– En undersøkelse blant våre utleiere og de som leier boliger gjennom dem viser at nesten 75 % sier det tar mindre enn en uke å få en bolig på markedet før den er leid ut, sier Hjetleie-sjef Kjetil J. Olsen. ikke si E24.

Gjennomsnittsprisen på å leie bolig i Norge i andre kvartal var 11.192 kroner, ifølge utleieplattformen.

Et marked i endring

Olsen sier leiemarkedet har endret seg på mange måter de siste årene. Spesielt på studentmarkedet var det allerede i juni stor etterspørsel etter studentvennlige boliger.

«I 2019 ble hovedpresset på studentmarkedet utøvd i august. Men nå i mai fikk vi allerede høre om den store aktiviteten på studentmarkedet. I juni var det full gang. Dette påvirker hele leiemarkedet, sa han.

Leieprisene i storbyene steg i andre kvartal av året. I Oslo var gjennomsnittlig leiepris for bolig 14.621 kroner i andre kvartal 2022, 6 % mer enn året før.

Prisene i Bergen steg med sterke 9,1 % i kvartalet, mens de i Trondheim steg med 3 %. Gjennomsnittsprisen på disse byene var henholdsvis 11.395 og 11.477 kroner. Størst var prisveksten i Kristiansand, hvor leieprisene steg 15,5 % i kvartalet.

Kilde: © NTB Scanpix / #Norway Today / #NorwayTodayNews

Har du noen tips til Norge i dag? Vi vil høre det. Kontakt oss info@norwaytoday.no


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *