– Jeg følte at han var den eneste som tok imot meg

Det er noen år siden Nick Kyrgios (27) uttalte at Novak Djokovic (35) «ikke kunne tåle det». Fire år senere møtes de i Wimbledon-finalen som venner.

FINALISTER: Nick Kyrgios og Novak Djokovic konkurrerer i Wimbledon-finalen. Forholdet mellom dem har ikke alltid vært så godt som det er nå.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

– Vi har definitivt en slags «bromance» nå. Det er rart, sier Nick Kyrgios foran finalen mot Novak Djokovic.

Forholdet mellom tennisstjerner har ikke alltid vært rosenrødt. Det vil ikke gå tilbake i tid før det er et skikkelig sammenstøt mellom de to Wimbledon-finalistene.

– Alle vet at vi ikke likte hverandre på en stund. Jeg tror det var bra for sporten. Hver gang vi spilte mot hverandre, var det et bulder rundt. Det var interessant for media og alle som så det, sier Kyrgios.

Rafa Nadal, som måtte trekke seg fra den skadde finalen etter å ha blitt skadet i finalen, er svært uttalt. Historisk sett er Djokovic en av dem som har måttet flykte mest.

Da Kyrgios dukket opp på No Challenges Remaining-podcasten i 2019, slo han hardt mot serberne.

– Jeg føler at han har en syk besettelse av nytelse. Han vil være som Roger Federer. Jeg orker det ikke. Feiringen han gjør etter kampen … er så liten, det var en del av det Kyrgios sa.

Djokovic har blitt kjent for sin vanlige feiring, der armene hans gjør bevegelser til tribunen. På Australian Open 2021 hånet Kyrgio Djokovic i etterligning av feiringen.

MERKEVARE: Her feirer Djokovic etter å ha vunnet Wimbledon-kvartfinalen mot Jannik Sinner. Det var den samme feiringen som Kyrgios imiterte i 2021.

Forholdet mellom de to spillerne har imidlertid endret seg denne vinteren. Da Djokovic ikke fikk spille koronaviruset da han ikke fikk spille i Australian Open, kritiserte Kyrgios ham for hans behandling av serberne.

Plutselig oppsto gjensidig respekt, mente Kyrgios.

– Jeg følte at jeg var den eneste spilleren som forsvarte meg i all dramatikken som ble spilt i Australian Open. Det er slik du får respekt. Ikke fordi du er på tennisbanen, men fordi du er på siden av noen i virkelig krise, sier Kyrgios.

– Nå sender vi faktisk meldinger til hverandre på Instagram. Det er veldig sjeldent. Han sa tidligere denne uken: “Jeg håper å se deg på søndag.”

Etter at Djokovic beseiret Cameron Norrie i fredagens semifinale, ble han også spurt om vennskapet med Kyrgios.

– Jeg vet ennå ikke om jeg kan kalle det «bromance», men vi har absolutt et bedre forhold nå enn vi hadde før januar, sa Djokovic på en pressekonferanse.

Serberen har aldri vunnet Kyrgios i en kamp, ​​men han er glad for det er begge de som skal kjempe om Grand Slam-tittelen.

– Da han var veldig hard mot meg i Australia, var han en av få spillere som kom ut og hjalp meg og sto ved siden av meg. Jeg setter virkelig pris på det. Det respekterer jeg ham mye for, sier Djokovic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *