– Jeg ble veldig redd – VG

Charles Leclerc (24) scoret sin tredje seier for sesongen. Men det ble en dramatisk slutt da gassen hang, og Max Verstapp (24) nærmet seg bakfra. Lewis Hamilton (37) ble nummer tre.

Publisert:

– Jeg var veldig redd. Jeg ble skikkelig redd, sier Leclerc etter å ha løpt i mål som vinner. Han fryktet at gassproblemet ville koste ham seier.

– Den er så lett, sier ekspert Stein Petters i Viaplay-økten.

– På slutten var det veldig vanskelig med gass. Han var veldig vridd, men vi klarte å komme i mål, sier Charles Leclerc.

Carlos Sainz (27) satte fyr på lagkameratens bil. Spanjolen kunne ta 2. plassen og få dobbeltseier til Ferrari da bilen ble satt i røyk.

1 / 2

Carlos Sainz Jr.

Hamilton på pallen

“Det er klart jeg husker,” sier Leclerc om lagkameratens problemer.

– Ferrari strekker strikken langt. De viser at de har tempoet i dag, men når de har tekniske problemer hjelper det ikke, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrands.

– Vi tapte mange poeng. Vi må se på hva som skjedde. Jeg mangler ordene akkurat nå, sier Sainz i et intervju på Viaplay.

– Jeg gikk lett forbi Verstapp, så vi fikk dobbeltseier.

Schumacher “dagens sjåfør”

Lewis Hamilton (37) benyttet anledningen til å klatre på pallen, mens Sainz ble lam etter et ødelagt løp. Mercedes-kollega George Russell ble nummer fire og Esteban Ocon ble nummer fem i alpint. Mick Schumacher (23) fikk en fin 6. plass og ble kåret til “dagens sjåfør”.

– Jeg er takknemlig for teamet som klarte å ta bilen til lørdag morgen etter å ha falt på plass, sier Hamilton i et intervju på Viaplay.

Leclerc har nå 170 poeng, 38 poeng bak Verstappen, som hadde den beste starten og tok ledelsen fra start, men etter 12 runder kastet Leclerc foran Verstappen i et strålende fremrykk.

– Hvis Ferrari fortsetter i det tempoet – og en bil som holder seg til målstreken – så kan Leclerc ta ledelsen i Verstappen, sier Atle Gulbrandsen i Viaplay-studioet.

1 / 3

Charles Leclerc

– 2. plass er bra for oss på en dag som denne, sier Verstappen i et arenaintervju.

Etter at han og Leclerc gjorde sitt første pit-stopp, returnerte lederen til Max Verstappen. Men Leclerc tok stadig verdensmesteren, og passerte ham i den 33. runden.

– Bilen er så uventet. Jeg har den moden i den ene runden, ikke den neste, sier Verstappen desperat på gruppens radio.

Etter å ha vært inne for en andre pit-stop, overtok Sainz ham også.

De hadde alle en tostoppsstrategi, og Verstappen tok ledelsen da Ferrari kom inn. Men etter noen runder igjen måtte han se seg overveldet av Leclerc.

Da Carlos Sainz tilsynelatende tok forbi Verstapp og var klar for dobbeltseier for Ferrari, ble bilen hans stående i røyk.

Leclerc var i ledelsen, men klaget over at gasspedalen hang i de siste rundene. Verstappen reduserte, men Leclerc beholdt ledelsen.

Som tilfellet var med Formel 2-løpet søndag morgen, hadde også den østerrikske Grand Prix et brudd med de såkalte «banegrensene». Sjåførene fikk et varsel fra varselet.

Sergio Perez måtte slå opp med George Russell etter en ulykke.

Max Verstappen vant sprintrennet i Østerrike lørdag, og utvidet dermed ledelsen i verdenscupsammendraget. Charles Leclerc og Carlos Sainz ble fulgt av to Ferrarier.

Det var 303.000 tilskuere i Østerrike denne helgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *