– Ikke bekymre deg for å lage en “ventil” – ​​VG

VALLE (VG) (Vålerenga – Kristiansund 3-0) Henrik Udahl (25) Vålerengas spiss ødela den andre kampen på rad for tenåringen Seedy Jatta, men i det første minuttet scoret over 22 andre spillere. første omgang.

Post:

Spissen fra Våler skrenset, så han ble redusert til knappe fire sekunder etter Kristiansunds frispark, og han stjal i løpet av et knappe minutt fra den søvnige keeperen Serigne Mor Mbaye fra Kristiansund og sørget enkelt for 1-0.

Intility Arena lengtet etter den følelsen i løpet av første omgang. I alt som henger sammen, er det ikke uvanlig at de to nederste lagene samles, og hvor Vålerenga brukte tid på å starte og finne Kristiansunds nylig avsluttede tre back-to-back-serier (3-5-2).

Redaksjonelt samarbeidDiscovery +

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Discovery +

Men det var før Udahls introduksjon. Med ti minutter igjen før hele dagen doblet han scoringene – både dag og sesong – da Mbay utnyttet et langskudd fra Odin Thiago Holm.

– Det er mange som har sett litt på bakken i det siste. Da betyr det mye å endelig vinne og få et solid resultat. Det er ikke gitt i den situasjonen vi har vært i, sier Henrik Udahl til VG.

Mellom sine to hits navnga han også Amor Layouni. Etter et fint angrep på midten var Petter Strandi nær ved å gi hjemmelaget ledelsen i det 54. minutt. Bergens hardt tilkjempede innlegg ble utlignet av Layouni i mål, i tillegg til at den tunisiske svensken også scoret sitt første mål i ligaen i år og sitt første siden slutten av august i fjor.

1 / 2

Amor Layouni og Tobias Christensen feirer etter Vålerengs andre scoring.

– Henrik har blitt mer og mer fremtredende på trening og har begynt å score mange mål. Så det passet å komme inn i pausen, sier trener Dag-Eilev Fagermo, selv om Seedy Jatta fra start foretrakk andre kamp på rad i ledelsen.

Jatta har vært mer enn halvparten på vingen foran Vålerenga, men 19-åringen planlegger å bli spiss. Det trengs folk i VIF-laget på den plassen, Vidar Örn Kjartansson godkjente for noen dager siden den opprinnelige opsjonen om å suspendere kontrakten.

– Sier han litt når Udahl ikke starter dette spillet som setter ham i et tillitssted hos deg?

– Nei, ikke så langt. Det er utjevnet mellom de to. De har forskjellige forutsetninger; Seedy er rask til å håndtere noen som truer, binder og stresser. Der er det bedre. Henrik er mye mer enn en målscorer. Det han gjør i det første målet er en del av det som har vært hans svakhet. Det fungerer fantastisk i dag, svarte Fagermo.

Udahl er klar på at han ønsker å jobbe videre også i Øst-Oslo. Vålereng har heller ikke fått tilbud på 25-åringen fra Østfold.

— Jeg har alltid ønsket å få noe her. Jeg vil være her og bevise for Joacimi (Jonsson, sportsdirektør) at han ikke trenger å få en ny spiss. Det er naturlig. Vi mistet Vidar (Kjartansson). Dessuten er det opp til de av oss her å vise at de ikke trenger å plukke opp fra øverste hylle, har Obosliga 2020-toppscoreren rapportert.

Konkret oppfyller Udahl neppe dette ønsket:

– Vi jobber med å forsterke midtlinjen, sa Fagermo, samtidig som det blir vanskelig å la Udahl stå utenfor laget etter søndagens prestasjon.

Tidligere søndag siktet Udahl for å øve på å skyte Henrik Bjørdal med en lettere skadet lagkamerat for å vise seg fra sin beste side.

– Jeg er en god lagkamerat og kommer tilbake så fort jeg kan. Det er slik jeg prøver å svare (med skytetrening). Jeg er godt klar over at Jatta har egenskaper som jeg ikke har. Jeg vil alltid spille, men jeg har ikke noe imot å gjøre «baluba» for det, sier Udahl.

Fra benken så lagkameratene ham stort sett ta hjørnene da de skulle ha et mål i første omgang: Osame Sahraoui bommet på ballen da han måtte gjøre en gest til resultattavlen, og Amor Layouni slo bare i Mbayes forsøk.

Mbaye selv var mer enn raus da Udahl fikset 1-0-ledelsen etter pause, og da sank Kristiansunds bunnlag sammen etter en god førsteomgang. De sitter igjen med et poeng etter 0-3 i Intility.

– Vi kan ikke ha en permanent oppgang. Vi kan snakke om skader og ubehag, men poenget er at vi har et poeng etter kamp 11 og det er ikke nok, sier Christian Michelsen Kristiansund-trener til VG.

– Tenker du på å pensjonere deg?

– Nei. Jeg er ingen feiging, svarer Michelsen, som har vært sjef for Kristiansund i seks sesonger i Eliteserien.

Se mer Eliteseriestatistikk på VG Live.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *