– Han har gjort alt

LANCEN (VG) Guro Reit (27) er sjokkert over at Fran Kirby (29) har vært ute av England med måten han har kommet tilbake på i flere måneder etter å ha lidd av kronisk utmattelsessyndrom.

SUKSESSERT I CHELSE: Guro Reiten (t.v.) og Fran Kirby har jublet mye i Chelsea de siste årene. Dette bildet er fra marscupfinalen i fjor.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

De fleste mente at sommerens EM kom hjem for tidlig for Chelseas profil, som led av en sykdom på våren.

15. april ble han utskrevet fra det som ble kjent som kronisk utmattelsessyndrom, en svekkende lidelse som defineres som vedvarende utmattelse og ikke har noe med anstrengelse å gjøre. Og hvile hjelper heller ikke, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Fran Kirby hadde allerede merket problemene i februar.

Chelsea sendte ham til spesialister i øst og vest.

– Jeg møtte forskjellige spesialister hver dag for å finne ut av ting. Jeg fikk et oksygenlager som jeg brukte hjemme, og så dro jeg til Barcelona for å møte en av de beste idrettslegene. Jeg er så takknemlig for all hjelp. Heldigvis kan jeg gå på banen for å vise hvorfor de tok meg ut og hjelpe meg med å vinne trofeet, sier Kirby til The Guardian.

Han ble valgt ut i Englands rålandslag og Sarina Wiegman var den lykkeligste i verden da hun ble fortalt at hun også var på 23-mannslaget til den nederlandske treneren som sjelden går glipp av kamper.

Det var ikke en kjent ting, og Kirby vet det.

Guro Reiten, en lagkamerat fra Chelsea, er ikke overrasket over at Fran Kirby klarer det utrolige.

– Ingenting overrasker meg med Fran, nei. Det har utvilsomt vært et vanskelig år. Han har gjort alt for å komme tilbake, og da har han hatt litt tid til å forberede seg til denne turneringen. Han ser ut til å ha brukt tiden godt. En Fran i form vil sannsynligvis ha alle på laget sitt.

– Men på hvilke måter er det etter sykdom og trening?

– Det er vanskelig å si etter en kamp. Han er nok ikke i sitt livs form, men han var avgjørende i den første kampen England spilte mot Østerrike med en målpasning. Det er der det er så ekstremt, i avgjørende situasjoner, sier Reiten.

Kirby sier han var veldig sliten før han forlot Chelsea.

I løpet av denne tiden hjalp Chelsea ham med alle slags leger og oppfølging. Heldigvis kom det bra ut.

Ikke sikker på om det er bra for Norge. Mandag venter England på et utsolgt stadion i Brighton.

Guro Reiten vet selvfølgelig mye om hva som venter ham.

– Jeg anser dem som et veldig godt fotballag med mange gode spillere. Det er vanskelig å velge elev og de har mange i stolen som har andre egenskaper i stolen og som snur opp ned på alt og snur opp ned på alt. Det er det vi snakker om i Chelsea, «å endre spillet».

Chelsea-kollegene Millie Bright og Fran Kirby startet i England mot Østerrike. På benken satt lagkameratene Jess Carter og Bethany England. Reiten har lite kontakt med lagkameratene i sommer.

– Det er klart vi er gode venner. Jeg har snakket med Millie en stund, men ikke om fotball. Vi er ikke lagkamerater i disse dager, ler Guro Reiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *