Formel 1-stjerner avviser publikumsatferd: – Uakseptabelt

Formel 1-profiler kritiserer sterkt publikumsoppførsel i Østerrikes Grand Prix. Formel 1 har bekreftet at de vil etterforske hendelsen etter å ha fordømt rasisme, sexisme og homofobi.

APPELSIN RØYK: Nederlandske Verstapp-supportere markerte seg sterkt i helgen i Spielberg. Ikke alle er like positive.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Lewis Hamilton klaget på lørdag, og Red Bull-føreren Max Verstappen, laglederne Toto Wolff og Christian Horner og den firedobbelte verdensmesteren Sebastian Vettel var like klare på søndag:

“De bør utestenges på livstid,” sa Vettel.

“Det er utrolig,” sa Verstappen.

– Det går ikke, det er Wolffs budskap.

– Uakseptabelt, sier Christian Horner.

Motorsport Bible The Autosport skriver at seere har klaget over seksuell trakassering, rasisme og homofobi.

Det er også klart at Formel 1-organisasjonen vil ta hensyn til Spielbergs østerrikske arrangører.

Trakassering

– Det er godt å komme frem i lyset, men det er forferdelig. Jeg synes det skal være nulltoleranse og disse menneskene er utestengt på livstid, sier Sebastian Vettel ifølge tyske motorsport.com.

– Det er greit å nyte og drikke, men det rettferdiggjør ikke slik oppførsel.

Det skulle vært rundt 50 000 følgere i Østerrike denne helgen. De utgjorde omtrent halvparten av de over 100 000 menneskene på tribunen søndag.

Tidligere på lørdag bemerket Lewis Hamilton at publikums oppførsel var “motbydelig”. Han ga et hardt slag mot fredagens sluttspill, og de nederlandske fansen svarte med oppmuntring.

RIVERS: Max Verstappen gratulerer Charles Leclerc med Spielbergs seier. Til høyre David Coulthard.

– Det er utrolig når folk gjør noe slikt når man vet hvor farlig sporten er. Jeg er glad jeg ikke havnet på sykehuset og ikke ble alvorlig skadet. Du bør aldri bli oppmuntret av noens feil eller skade, sa Hamilton fortvilet.

“Jeg har sett noen fantastiske ting.” Dette skal aldri skje, noe sted, sier Verstappen i en pressekonferanse søndag, spilt av blant annet gpblog.com og Autosport.

Mer sikkerhet

“Jeg burde ikke behøve å si dette.” Enhver normaltenkende person bør vite at han ikke kan handle på den måten.

Verstappen håper at noe vil bli gjort for å få slutt på dette:

– Kanskje det burde vært mer sikkerhet, flere kontroller. Dessuten drikker folk mye fest og alkohol. Da kan du gjøre dumme ting. Men det er ingen unnskyldning. Men kanskje kan det også reguleres. Noen ganger er det på tide å legge seg, så du bare våkner, sa verdensmesteren.

Fulle supportere kontaktet en kvinne som løftet kjolen hennes til Mercedes, som fortalte henne at hun ikke fortjente respekt fordi hun var Hamilton-supporter. Mercedes inviterte ham til garasjen mot slutten av løpet.

“Vi vet at det er det som skjedde, og det fungerer ikke,” sier Toto Wolff, leder for Mercedes-teamet.

– Det er ingen unnskyldning for alkohol

– Hvis du gjør noe sånt, uansett hva det er, sexistisk, rasistisk, homofobisk, så er du bare et selvmord, og alkohol er ikke en unnskyldning for det, fortsetter Mercedes-lederen ifølge Autosport.

Wolff mener at Formel 1-organisasjonen må lete etter og ta disse menneskene.

– Fans må være emosjonelle og lidenskapelige, men det går når de blir en personlig grense.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *