Etter et avgjørende selvmål i ekstraomgangene knuste han LSK-kjempen: – Smertefullt

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Viking 0-1) Redusert i dueller, men aldri i nettet for Lillestrøm. På overtid ble de hardt straffet av Viking-erstatter Mai Traoré – og en uheldig Igoh Ogbu.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

— Jeg er undertrykt akkurat nå. Men det er bare det. Det er en del av spillet.

Det sier hovedpersonen Ogbu til VG etter kampen.

Da klokken slo det 90. minutt og han steg til fem minutter på det fjerde banebrettet, fant en stang Traorés vei.

Viking-innbytteren traff tverrliggeren, men ballen gikk nedover beina til Igoh Ogbu og traff nettet hans.

– Det er smertefullt. Guttene gir alt, men til slutt slipper vi et slikt mål inn, fortviler midtstopperen.

Samtidig spilte Mold med Tromsø, og Rosenborg-stopper Sam Rogers scoret med hattrick (!) På Lerkendal. Lørdag vant også Bodø/Glimt strålende hjemme mot Sarpsborg 08.

Dermed går Mold over Lillestrøm på tabellen, og Bodø/Glimt og Rosenborg har begge en kamp for seg selv og kan utforske etter Viking og komme nærmere paret i tet.

Men Igoh Ogbuk gjorde en spektakulær redning. Her fra situasjonen før kampen.

– Det var en krigskamp. Absolutt. Det var ikke mange sjanser for begge lag, så det er veldig deilig å nå vinne mot det som er det beste laget i Norge, det er et gladere smil hos gjestene Daniel Karlsbakk.

Lillestrøme-fansen hadde svært lite å glede seg over, og Kanariøy-fansen jublet høyest da Patrik Gunnarsson til slutt fikk gult kort i andre omgang.

For vertskapet var det skuffende med mye omsorg og viljestyrke, men av dårlig kvalitet med det varme sommerværet på Romerik. Store sjanser gikk tapt, og til slutt slapp Viking med tre poeng.

– Det er bittert. Jeg tror ikke vi har skapt hele banespillet, men det er vi som lanserer det, sier LSK-trener Geir Bakke.

Selv om Lillestrøm var det førende laget og hadde flest sjanser, klarte de aldri å sette Vikings-keeperen skikkelig på prøve. Før Traorés avgjørende scoring var det Daniel Karlsbakk som var nærmest.

I starten av omgangen regnet den unge Viking med Espen Garnås LSK-pluggen etter å ha gitt 19-åringen hodepine.

– Slik jeg lever situasjonen har jeg en unødvendig albue eller skulder i ansiktet. Hvis han vil fortsette sånn er det greit, nå tenker jeg ikke på det, sier Karlsbakk og viser litt kaldt under øyelokkene.

– Garnås Garnås da. Kom hit og du vet at det kommer til å bli tøft, og det må være slik. Etter min mening slapp dommeren toppen av listen, så det ble litt av en opptur, sier Vikings-spiller Kristoffer Løkberg.

Akor Adams fikk gult kort etter å ha plantet et kne i låret til David Brekalo. Kristoffer var også skyld i Løkbergs lårkylling, som måtte erstatte Viking-spilleren.

Han måtte erstattes av Løkberg 20 minutter ut i pausen etter at Akor Adams plukket opp en lårhøne i en midtbaneduell.

– Jeg opplevde ikke noe stygt. Hvis du gjør en feil, gjør det vondt. Jeg er lav og han er stor, så proporsjonene er feil, ler trønderen, trønderen Gjermund Åsen (henger) og Pål André Helland (skadet), som dro hodet ut av Lillestrøm-garderoben. etter å ha sett kampen fra tribunen.

Det blir imidlertid ikke tid til en privat «debrief» for trøndertrioen.

– Hadde de invitert meg hadde jeg kommet, men nå ville jeg heller rekke flyet, så vi håper nordmennene leverer det, spøkefullt Løkberg – med en halt trepoenger fra Åråsen i lomma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *