– Det er ikke alltid så praktisk

Det engelske landslaget spiller vanligvis sine kamper fra topp til tå. Men kvinner snakker med Nike for å endre fargen på shortsen for å gjøre dem mer komfortable i menstruasjonen.

OM HVIT: Englands hjemmeantrekk er hvite med matchende hvite bukser. Her heier de engelske spillerne på Beth Mead etter scoringen i onsdagens kamp mot Østerrike.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Grunnen til at spillere har rapportert en endring i fargen på shorts til Nike utstyrsleverandør er risikoen for blødninger når spillere får menstruasjon.

Det skriver The Telegraph.

Beth Mead, som scoret Englands eneste mål i onsdagens 1-0-seier i åpningskampen i EM mot Østerrike, har bekreftet at de har gitt selskapet en mening om fargen på shortsen.

– Forhåpentligvis kan de endre seg. Det er fint å ha hvite antrekk, men det er ikke alltid så praktisk når det er den tiden av måneden. Vi håndterer det så mye vi kan. Vi snakket om det som gruppe, og vi ga Nike en anmeldelse, sier han til avisen Mead.

En talsmann for det engelske fotballforbundet sier de anerkjenner viktigheten av saken.

– Alle spillernes meninger vil bli tatt i betraktning for fremtidige design, sier talspersonen.

KAMPVINNER: Beth Mead fikk seieren for England i åpningskampen. Mandag møter de Norge.

Samtidig med EM i England pågår tennisturneringen Wimbledon i helgen i London.

Den tradisjonelle turneringen har også blitt et månedlig tema, ettersom spillere må følge kjolen for å være noe mer enn hvite klær.

– Jeg tror vi har en diskusjon om det er kjempebra. Det er vanskelig nok å ha tid når du er borte fra turneringer, men også det å ha på seg hvite klær gjør det ikke lettere. Men jenter kan klare seg. Vi er ganske tøffe på spillet, sier britiske Alicia Barnett, som ble slått ut i double-kvartfinalen, til PA.

Australske Daria Saville, som ble brent i første runde av damedoubleturneringen, sier at hun sørget for å utsette sin periode før Wimbledon.

– Fordi jeg ikke ville bekymre meg for å gi blod. Vi har allerede nok stress, sa han til The Daily Aus.

KLAR MELDING: Iført hvite T-skjorter og røde shorts, inspirert av Tatiana Golovin 2007, så demonstrantene ut til å dele sin mening om Wimbledons kleskode.

OL-vinneren 2016, Monica Puig, skrev tidligere i år at det er viktig å fokusere på kvinners menstruasjon som noe som påvirker prestasjonen.

– Og for ikke å snakke om det mentale stresset ved å måtte gå i hvite klær på Wimbledon og be ham om å ikke menstruere på to uker, skrev Puig på Twitter.

Lørdag stilte flere demonstranter opp utenfor hovedinngangen til Wimbledon-komplekset, og sa at det var på tide å bytte ut Ian Hewitt, president for All England Club – som er vertskap for Wimbledon.

En talsmann for Wimbledon sa til The Guardian at det var viktig for dem å prioritere kvinners helse og beskytte spillernes individuelle behov, og at de snakket med ulike aktører for å se «hva de kan gjøre med det».

For to år siden var det også mye strid i Norge da jenter i Lillesand IL ønsket å forlate sine gjennomsiktige bukser laget hadde på seg som følge av blant annet menstruasjon. Etter mye oppstyr snudde klubben og skiftet farge.


Leave a Reply

Your email address will not be published.