Delvis brannkontroll på Nissedale

Brannvesenet har klart å hindre spredning av skogbrannen ved Nissedal i Telemark til nærliggende kraftverk, og det er delvis brannkontroll.

Søndag kveld er det en delkontroll av brannen som brøt ut i Nissedal lørdag ved 12-tiden.

Bulletin Få oversikt over ukens viktigste tema i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Vi har sluttet å spre brannen. Den stoppet noen hundre meter fra anlegget. Det brenner fortsatt punkt for punkt, og vi har satt opp vaktposter for å holde kontroll i kveld, sier Tim Vold søndag kveld i Sørøsts 110 NTB-sentral.

Om natten er det ingen aktiv blackout på grunn av mørke og ulendt terreng. Men søndag morgen skal han gjenoppta slukningsarbeidet.

– Vinden er ventet å øke igjen. Før den tid planlegger vi å sette inn skogbrannhelikoptre for å slukke det som fortsatt brenner i ulendt terreng, sier Vold.

Frykt for strømbrudd

Brannen brøt ut ved 12-tiden lørdag i nærheten av brønnen kjent som Nissedals badeplass.

Det var en viss frykt for at brannen kunne påvirke matforsyningen dersom den nådde Dynjanfoss-anlegget ved Eikhom.

– Vi vil miste strøminntekter og ren energi, noe som ikke er ønskelig i Norge for tiden, sier divisjonsdirektør Sverre Eikeland til VG Agder Energi.

Rundt 8000 hjem får strøm hvert år fra vannkraftverket, ifølge kraftselskapet. Selve anlegget er bygget inne i fjellet og ligger vest for hullene.

Tre til sykehuset

Så langt er det scoret rundt 2000 mål. I alt deltok tre skogbrannhelikoptre i slokkeinnsatsen lørdag. Vanskelig jordsmonn og værforhold gjorde jobben vanskelig.

Politiet ba folk holde seg unna, og ba hytteeierne om å forlate området, meldte NRK.

Tre brannmenn ble innlagt på sykehus etter å ha pustet inn røyk. Disse er fortsatt under observasjon, men situasjonen skal ikke være alvorlig for noen av dem, ifølge Violence.

Leave a Reply

Your email address will not be published.