Bjørn Inge Mo (54) er død

Bjørn Inge Mo Troms og fylkessjefen i Finnmark døde brått søndag kveld.

Vi ble sjokkert over å motta den triste nyheten om Bjørn Inge Mosens død. Troms og Finnmark har mistet en betydelig politisk leder. Våre tanker går til Bjørn Inge Mo’s familie, skrev Tarjei fylkesordfører Jensen Bech, regionrådsvara Ronald Wærnes og Ap-leder Nils Ole Foshaug i en felles uttalelse.

– Veldig synd

Statsminister Jonas Gahr Støre har gitt sin mening om dødsfallet i et innlegg på sin Facebook-side.

Vi har med stor sorg mottatt beskjeden om at Bjørn Inge Mo er død. Bjørn Inge var et nært partimedlem og en nordlig politisk leder som vil bli sårt savnet over hele landet, i Arbeiderpartiet og blant partiene, skrev Stø.

Støre beskriver Mo som en venn, som har satt spor etter seg.

– Lojal, ærlig og oppmerksom. En jeg alltid kunne ringe for å få gode råd og klare meninger; en sjenerøs, varm og klok venn som jeg kommer til å savne.

VENN: – I politikken kjenner vi mange forskjellige mennesker som setter sine spor, hver på sin måte.  For meg ble Bjørn Inge en venn i ordets beste betydning, skrev statsminister Jonas Gahr Støre i et innlegg på Facebook etter Mosens død.  Foto: Javad Parsa / NTB

VENN: – I politikken kjenner vi mange forskjellige mennesker som setter sine spor, hver på sin måte. For meg ble Bjørn Inge en venn i ordets beste betydning, skrev statsminister Jonas Gahr Støre i et innlegg på Facebook etter Mosens død. Foto: Javad Parsa / NTB
vendt mot havet

Stabiliteten i seg selv

Bjørn Inge Mo ble født 16. mars 1968. Han var ordfører i Kåfjord fra 2003 til 2015. Han var leder for Arbeiderpartiet i Troms og satt i sentralstyret i Arbeiderpartiet.

Fra 2017 ble han også valgt inn på Sametinget, fra Gáisi-distriktet.

– Uansett oppdrag var fastheten den samme; samlende, energisk og gjennomtenkt. Da Troms og Finnmark ble enige om å bli ledere av fylkestinget i den knallharde situasjonen med den obligatoriske sammenslåingen, viste han fra starten at han var den rette for jobben. Han bygde broer og folk som var politikere hadde tillit og respekt, skrev statsministeren.

I dag beklager hele Arbeiderpartiet Bjørn for døden til Inge Mosen, skrev Støre.

– Våre tanker går til familien og deres nærmeste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *