Abort: – Vurderer å erklære en nødsituasjon

USAs president Joe Biden har oppfordret sin administrasjon til å vurdere hans myndighet til å erklære helsekrise relatert til abort.

Det meldte Reuters søndag.

Ifølge nyhetsbyrået var Biden på vei til en sykkeltur i nærheten av hjemmet sitt i Delaware da han stoppet for å snakke med journalister da han ble spurt om han vurderte å erklære en folkehelsenødsituasjon angående tilgang til abort.

Presidenten svarte da at han hadde bedt sine ansatte se om han hadde myndighet til å gjøre det, og hva konsekvensene ville bli, ifølge Reuters.

– Vi kan gjøre mange ting for å oppfylle kvinners rettigheter, sa Biden.

ABORT: I en tale fredag ​​kveld holdt USAs president Joe Biden et møte mot Høyesteretts beslutning om å fjerne den føderale abortretten til selvbestemmelse. I talen peker han på en hendelse som rystet ham spesielt. Video: Ivan Larsson / Dagbladet TV
vendt mot havet

Signert ved lov

Fredag ​​ba Biden Kongressen om å vedta en lov som garanterer retten til abort, etter at USAs høyesterett nylig opphevet en føderal rett til å gjøre det.

“Den raskeste måten å gjenvinne abortrettigheter er å vedta en lov, som jeg vil signere umiddelbart,” sa Biden.

Fredag ​​signerte Biden en presidentordre for å beskytte kvinner som søker abort i stater der dette er tillatt.

Presidentordren strammer inn reglene knyttet til deling og spredning av sensitiv helseinformasjon, skrev NTB.

Abortrushet: – Virkelig skummelt

Abortrushet: – Virkelig skummelt– Ikke med meg

I en pressekonferanse etter signeringen sa Biden at det aldri vil bli et nasjonalt forbud mot abort mens han er president, noe som republikanerne truer med.

Flere stater i USA fortsetter å tillate abort, mens andre truer med å straffeforfølge helsepersonell som utfører disse prosedyrene eller kvinner som har utført dem.

Flere stater truer også med å straffeforfølge kvinner som reiser til andre stater for abort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *