Rybakina vant sin første Wimbledon-tittel i Kasakhstan

(Jelena Rybakina – Ons Jabeur, 3–6, 6–2, 6–2) Med to debutanter i Grand Slam-finalen og foran en tribune med mange kjendiser tok russeren Jelena Rybakina (23) fra Kasakhstan tittelen – landets første Wimbledon.

TOPP: Jelena Rybakina feirer etter å ha vunnet Wimbledon-mesterskapet i singel for kvinner – som sin første kasakh.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Hans beste resultat i Grand Slam-sammenheng før årets Wimbledon-turnering var hans plass i kvartfinalen i 2021 French Open, og tunisiske Ons Jabeur (27) er den første i den arabiske verden til å nå finalen i en av fire major. turneringer. .

De vant hvert sitt sett og måtte til det tredje og avgjørende, der Jabeur avsluttet tidlig bak med pause mot seg, men det så ut som han hadde utlignet med flere breakballer i tredje sett med 3-2.

Imidlertid taklet Rybakina mesterlig breakballene og brøt også neste kamp, ​​6-2 og i individuelt format før de sikret Kasakhstans første Grand Slam-seier.

På tribunen satt flere kjendiser, inkludert Kate Duchess, Tom Cruises nåværende «Top Gun» og tidligere Wimbledon-vinner Billie-Jean King.

Russiske og hviterussiske idrettsutøvere nektet å delta i Wimbledon som et resultat av Russlands invasjon av Ukraina, men Rybakina, som mange andre kasakhiske tennisspillere, ble født i Russland, nærmere bestemt i Moskva.

– De trodde på meg. Jeg har vært en kasakhisk spiller lenge, forklarte Rybakina til Simona Halep torsdag da hun ble spurt om hvorfor hun representerer dem i tennis etter å ha vunnet finalen.

I 2018 skiftet han nasjonalitet og inntil da erstattet han Russland. Så det var en tilfeldighet at årets Wimbledon-forbud ikke bare var utestengelse, men også en seier.

“Kasakhstan vant i dag. Russland tapte,” skrev den kjente tennisjournalisten Ben Rothenberg på Twitter.

– Jeg forventet ikke å være i den andre uken, og nå står jeg igjen som vinneren, sa han etter å ha vunnet trofeet – og han rørte tydelig at “han ville ikke vært her” uten foreldrene sine.

Jabeur, på sin side, var mer tatt etter det siste tapet, og sa at han elsker turneringen, han er veldig trist etter tapet, men tennis etterlater bare én vinner.

– Jelena stjal tittelen min, men det er greit, bare tuller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *