Luftangrepet førte til en taxitur gjennom tidene: han kjørte mer enn 530 km

Ordtaket «en død er en annen manns brød» passer godt med drosjeselskapet i Tromsø, som ga ham oppgaven den gang som følge av luftangrepet.

Etter å ha kansellert et fly til Tromsø onsdag, bestemte en stor gruppe passasjerer seg for å gå over til alternativ transport, som tok den lange turen til Tromsø Taxi for fem biler.

– Vi fikk en høring om å ta en stor gruppe til Bodø. Våre ansatte kastet seg på oppgaven med å finne bilene de ville ha, sier Stemin Nilsen, administrerende direktør i Tromsø Taxi, til TV 2.

Turen til Bodø er en reise på over 530 kilometer.

Det var Nordlys avis som først omtalte saken.

HOVEDOPPGAVE: Daglig leder i Tromsø Taxi, Steinar Nilsen, forteller at de ofte får oppgaver med lange reiser.  Foto: Nils Ole Refvik / TV 2

HOVEDOPPGAVE: Daglig leder i Tromsø Taxi, Steinar Nilsen, forteller at de ofte får oppgaver med lange reiser. Foto: Nils Ole Refvik / TV 2

Det tok ham nesten ni timer

Det tok ikke lang tid før den store festen plukket opp en matbit.

– Guttene på jobb var ikke tunge å be og møtte utfordringen. De satte fem biler på flyplassen på kort tid og da sier Nilsen at det bare var begynnelsen på den lange reisen.

Totalt tok turen cirka 8,5 timer og pauser, ifølge administrerende direktør.

– Det er krevende å kjøre en slik tur og man blir lei av å sitte så lenge, men det er flinke folk – i hvert fall ikke en som tar en slik utfordring – og som gjør en fantastisk innsats, sier Nilsen.

Kundene skal også være godt fornøyd med oppgaven og gi gode tilbakemeldinger til sjåførene.

Dyr affære

Den lange reisen foregikk i normalt tempo, ifølge Nilsen, som ikke kan kommentere nøyaktig hvor mye sluttsummen ble.

– Jeg har ikke eksakte tall, men det ble enighet. Det er tydelig at dette er et betydelig antall med en reise på over 500 kilometer.

Avisen i Nord-Norge har imidlertid gjort et grovt regnestykke:

– En rask beregning av Tromsø Taxis dagspriser viser at prisen per bil er rundt 14.355 kroner fra byflyplasser. Basert på det kostet turen totalt 71.775 millioner kroner for fem biler, og det uten å telle avbrudd og bompenger, skrev Nordlys.

– De går nok ikke glipp av mye og det er ikke langt fra sannheten, men vi kan ikke si detaljene eller hvem som var på reiseselskapet, sier Nilsen.

Bagasje på 20 sekunder

Det er ikke første gang Tromsø Taxi får en slik pris.

– Det er noe vi gjør ofte og det kommer flere og flere henvendelser. Noen vil kjøre elbil på lengre turer fordi de tar hensyn til miljøet, og fordi de velger dette fremfor fly, sier Nilsen.

En grønn mulighet som gleder hverdagslederen.

Drosjeselskapet har kommentert den kreative løsningen på sin Facebook-side, der de lager en morsom invitasjon til alle som vil ta en lignende tur.

– Vi er enige med alle de som i dag er sperret som følge av streiken. Heldigvis finnes det løsninger! I går kjørte vi en kolonne med drosjer fra Tromsø til Bodø med våre fem flytaxier, heter det i meldingen.

– Omtrentlig “flytid”. 9 timer er litt langt, men du får bagasjen på 20 sekunder og på veien er det ikke nødvendig å rette opp seteryggene, skriver selskapet mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *