I Frankrike: Gjenoppbygging av regjeringen, streikeavtale og Petanque News

I Frankrike er det en ukentlig titt på franske nyheter, sladder og sladder du kanskje ikke har hørt om. Den publiseres hver lørdag og medlemmer kan hente den direkte fra innboksen ved å gå til deres nyhetsbrevpreferanser eller legge til en e-post i registreringsboksen for denne artikkelen.

Bland igjen

Vi visste knapt navnene på noen nye franske statsråder denne uken før regjeringens andre omstilling.

President Emmanuel Macron utnevnte en ny statsminister – Elisabeth Borne – kort tid etter å ha vunnet valget igjen i april og paret utnevnte en ny regjering. Men etter at Macron mistet fullt flertall i parlamentet etter et katastrofalt parlamentsvalgresultat, var det nødvendig med en ny omstilling.

Noen av dem var uunngåelig fordi de tre ministrene mistet kandidaturet til valg eller gjenvalg – franske ministre trenger ikke nødvendigvis å velges til varamedlemmer, men Macron sa før valget at enhver statsråd som ble og tapte var forventet å gå. seter. Men nyinnspillingen var bredere enn som så, med flere nye ansikter, mens andre Macron-lojalister ble belønnet.

Bannerannonse

Det nye skapet, som i likhet med de tidligere skapene har en kjønnsbalanse på 50/50, byr på en interessant fransk uttaleutfordring for utlendinger.

Sommeren slår til

Arbeidere som streiket på flyplassene i Paris på fredag ​​stemte for å godkjenne avtalen for dagen, og kansellerte streikedagene som var planlagt i juli. Flyttingen deres fikk også brannmenn på flyplassen til å godta en lønnsavtale og avbryte streiken og ankomme en dag senere.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

Så bedre alternativer for alle som har bestilt flyreiser fra Charles de Gaulle og Orly flyplasser i Paris, men Ryanair-ansatte og andre jernbanestreiker har ennå ikke blitt arrangert.

KALENDER: Franske transportstreiker er planlagt sommeren 2022

tiårets fransk

Den nye franske helten er selvfølgelig 34 år gamle Raphaël Paesa, en elektronikktekniker fra Tolosa som oppfant et lys. jack (jack) som tillater petanque kampene fortsetter i kveld.

Ett år etter den første lanseringen er produktet utsolgt og en ny utgave vil bli utgitt for denne sommersesongen.

Ofte sett på som et “gammelt spill”, petanque Det er veldig populært i hele Frankrike, fra landsbyeldste til urbane ungdomsgrupper; det var også ulovlig i mitt Paris-distrikt.vill petanqueøkter under lockouten, da fansen ikke kunne gå glipp av kampene sine.

Britisk farvel

Begivenhetene langs kanalen vakte også oppmerksomhet i Frankrike, hvor den beryktede «franske basheren» Boris Johnsons fall ikke ble mye beklaget.

De fleste politiske observatører er enige om at britisk-franske forhold nådde sitt verste under andre verdenskrig under Johnsons periode som statsminister – til tross for at faren Stanley tok fransk statsborgerskap – og mange håper nå å gjenopprette et forhold avhengig av Johnsons etterfølger. .

Bannerannonse

Den venstreorienterte franske avisen Libération sprutet på Johnsons avgang under overskriften Big Beigne, et litt torturerende ordspill på Big Ben, akkurat som på fransk. smultring betyr slag eller slag.

Avisen selv ønsket Storbritannia «lykke til» ved starten av Johnsons første periode.

Frankrike snakker

Podcasten Talking France tar en pause til sommeren, du kan se siste episode av denne serien – hvor vi diskuterer det viktigste franske ferietemaet – her og du kan finne hele 1. og 2. serie. HER.

I Frankrike er det en ukentlig titt på franske nyheter, sladder og sladder du kanskje ikke har hørt om. Den publiseres hver lørdag og medlemmer kan hente den direkte fra innboksen ved å gå til deres nyhetsbrevpreferanser eller legge til en e-post i registreringsboksen for denne artikkelen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *