Han kjøpte bil da flyet styrtet – VG

KANSELLERING: Mats Nygård kjøpte bil til seg selv og kjæresten Martine Lundberg for å reise hjem fra Nord-Norge etter at SAS-flyet ble kansellert.

Mats Nygård og Martine Lundberg hadde ikke tenkt å kjøpe bil. Nå sitter det unge paret i en nyinnkjøpt Toyota Corolla på vei hjem fra ferie i Finnmark.

Publisert:

Ti dager med Lakselvs ferie utenfor livet med kjæresten, etterfulgt av en ti dager lang guttetur til samme sted. Dette var Mats Nygårds planer for årets ferie.

SAS-streiken ble imidlertid en rekke for studenten. Først ble returkortet til kjæresten Martine Lundberg kansellert, og deretter billettene til vennegjenger til Nord-Norge.

Da Østfold ventet på vennene hjemme og ikke kunne komme seg hjem, begynte Nygård å se etter en alternativ løsning.

Fredag ​​morgen satte paret seg på et fly fra Lakselv til Tromsø, hvor de planla å fly til Oslo.

— Det vi ikke så var at flyet også var SAS, sier Nygård.

– Vi måtte vente til onsdag om vi kunne få billetter til ordinære priser. Frem til da var prisene oppe i 10.000 kroner.

BIL BRUKT: En Toyota Corolla fra Finn.no ble løsningen for Mats Nygård og kjæresten Martine Lundberg som kjempet om å komme hjem fra en ferie i Finnmark.

På Finn.no fant Nygård en Toyota Corolla 2001 til 15.000 kroner. Bilen var ikke sterkt skadet eller skadet da den besøkte eieren samme dag, så den traff.

– Det var litt av et spill. Det er en stor økonomisk risiko for en som er student og ikke har fast jobb, sier Nygård til VG.

Nå sitter ekteparet i bilen på vei hjem til Fetsund og Indre Østfold – hvis man ikke tar med reise, stopp og overnatting som varer i ca 22 timer.

Er sommerturen avlyst? Slik sparer du ferien:

Ikke planen

Fredag ​​varslet riksmekler Mats Wilhelm Ruland at han «sannsynligvis vil kalle på SAS streikepartier i en ikke altfor fjern fremtid», men lørdag kveld er det fortsatt ikke noe nytt, ifølge lederen av SAS Norsk Flygerforbund. (SNF), Jan Levi Skogvang.

— Hun er helt stille. Det er ikke interessant å komme sammen for å snakke om de samme tingene.

Nygårds grønne Toyota kommer på markedet igjen så snart den kommer hjem, ifølge Nygården. Det var aldri hans intensjon å kjøpe en bil.

Alternativet var å reise til Bodø med buss og tog til Oslo, en reise som ville ta mer enn 30 timer, eller med Hurtigruten til Trondheim og derfra tog, som ville bli enda lengre.

– Jeg prøver å komme meg hjem så fort som mulig så jeg kan reise på ferie med vennene mine uansett, sier Nygård.

– De sitter hjemme og venter på meg og tar ferie fra jobb.

For å dekke noen ekstra utgifter har paret satt Spleis som «Mats og Martine på feil spor» og har allerede mottatt over 10.000 kroner lørdag kveld.

Sen avbestilling

Billettene til Nygårds retur fra Finnmarket til Oslo, som skulle være en ti-dagers reise, er ennå ikke kansellert.

– Egentlig skulle jeg hjem om ti dager, så billetten min går til vasken. Jeg håper å få pengene mine tilbake, selv om de ikke er kansellert ennå, siden jeg har blitt forhindret fra å ta turen.

Lundbergs flybilletter ble kansellert 30 timer før flyet gikk fredag. Så langt har de ikke hørt noe om returen, og heller ikke om hva de skal returnere.

– Det har vært en ganske dramatisk runde for oss å planlegge en ny tur, sier Nygård.

– Nå håper vi å få en god tur hjem med bil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *