– Frykt for blødninger – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeskjema

“Det er definitivt noe idrettsutøvere snakker om på Wimbledon på grunn av sine hvite klær,” sa Heather Watson til BBC Sport.

Briten konkurrerte i årets Wimbledon-mesterskap, men ble slått ut i fjerde runde. Lørdag spilles Wimbledon-finalen for kvinner mellom tunisiske Ons Jabeur og Kasakhstan Jelena Rybakina.

I forbindelse med London-mesterskapet har det oppstått diskusjoner rundt kleskoden. Faktisk er Wimbledon-regelverket basert på restriktive retningslinjer, der kun hvite klær er tillatt.

Puertoricanske Monica Puig feiret i London ved Wimbledon Tennis Championships etter å ha beseiret italienske Sara Errani i en tenniskamp for kvinner.

SNAK: Monica Puig på Wimbledon-bildet fra 2013.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

– Det er endelig tatt og vekker oppsikt blant alle. For ikke å snakke om det mentale stresset ved å bare bruke hvite klær på Wimbledon, og håpe på å ikke få menstruasjon om to uker, skrev tidligere olympisk mester Monica Puig på Twitter i mai.

Han er en av flere tennisspillere som har delt menstruasjonsubehag og angst i tennisturneringer.

Monica Puig tweeter

ENDELIG: Tidligere tennisstjerne Monica Puig mener det er på tide å diskutere det på Wimbledon.

Foto: Skjermdump / Twitter

“Ren farge”

Wimbledons kleskode har sine historiske røtter og er basert på en gammel tradisjon fra 1877. Regelverket gir instrukser for utøvere om å velge klær til kamp og trening.

Den hvite nyansen som brukes er også viktig og bør ikke være hvit eller kremhvit.

Eurosport-kommentator Christer Francke forstår utfordringen for kvinner.

– Er det sånne ting, må man la jentene leke med mørke skjørt, sier Franck til NRK.

Hvor vanskelig er det å endre regelverket?

– Jeg synes det er ganske vanskelig fordi det er en del av Wimbledon-turneringen. Da bør det være at du kan leke med mørke bukser hvis det er utfordringer med mensen, og der gjør du en regelendring.sier Francke.

Wimbledon

TRADISJON: Heather Watson liker hvit tradisjon, men det åpner også opp for bekymringene hennes.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Ifølge den britiske avisen Independent, som siterer en bok om tennismote av Valerie Warren, forhindret hvite klær opprinnelig spillere fra å svette merker på fargede klær.

Selv om briten Watson innrømmer at han er redd for å donere blod fra hvite klær, mener han at det å spille i hvitt er veldig spesielt.

– Jeg liker veldig godt tradisjonen med det, og jeg vil ikke endre på det. Det eneste problemet mitt er om jeg får mensen, men jeg planlegger kun mensen rundt det, sier han.

Jeg hadde en måned i kampen

Daria Saville, som brant i første runde av Wimbledon i år, delte sine menstruasjonserfaringer denne uken på TikTok. Videoen fikk mer enn 2 millioner visninger.

– Mens jeg fortsatt tok p-piller, valgte jeg å stå opp under menstruasjonen for ikke å bli stresset i en kamp og redd for å gi blod, forteller Saville.

Indian Wells Tennis

UTFORDRINGER: Daria Saville deler sine erfaringer med å spille gode spill med tiden sin.

Foto: Mark J. Terrill / AP

Australieren fortalte TikTok-seerne at han fikk menstruasjonen i en kamp for ti år siden da han deltok i sin første Grand Slam i Australian Open.

– Jeg måtte gå glipp av det første settet og gå på do. Så fant jeg ut at jeg hadde mensen.

I tenniskamper er kun to toalettbesøk tillatt. Det skapte problemer for Saville.

– Heldigvis var det en kvinnelig tennisdommer, så jeg fortalte henne om situasjonen. Jeg hadde ikke tampong, så dommeren måtte ringe støttepersonalet for å hente meg. Da måtte jeg tilbake på do og gjøre jobben min, sier Saville.

Sporty utfordring

Heather Watson fortalte BBC at hun snakket med Daria Saville om menstruasjonsproblemet i forkant av årets turnering.

Han sa ingenting om hvorvidt menstruasjonen påvirket Watsons Wimbledon-start, men det er ingen tvil om at det kan ha en negativ innvirkning på prestasjonen.

– Det er en hemmende faktor. Hvis du fortsetter å tenke på slike ting og spille på et høyt nivå, i en sport som tennis, når det er mange gode spillere, vil det gå utover prestasjoner. Det er et stressende øyeblikk som ikke burde være det, ifølge Francke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *