Den dyre seieren kom med Bodø/Glimt – Solbakks store smerte

(Bodø / Glimt – Sarpsborg 08 4–1) Norden rykker opp til tredjeplass etter seieren over Sarpsborg 08. Samtidig ble skadelisten til trener Kjetil Knutsen Glimt enda lengre.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Ola Solbakken og Japhet Sery Larsen måtte være skadet da Glimt gikk på topp i 4-1-seier over Sarpsborg 08. Solbakken, som er nært knyttet til Roma Serie A-klubben, så ut til å ha pådratt seg en skulderskade.

“Jeg tror skulderen min er låst.” Vi vet da at et rødt lys og to lyser. Han er dum for oss og fryktelig for ham, sier trener Glimt til Kjetil Knutsen Discovery +.

Glimt-stjernen var også ute av spill i fjor sommer etter å ha gått av skulderleddet.

– Det ville vært mye verre om det var en kneskade. Han returnerer. Sist gang var han borte i fem uker. Vi skal ikke dykke for langt, men det skjedde på samme tid i fjor. Det var da vi startet i Europa. Det er ganske utrolig, sier Knutsen.

Før kampen kom beskjeden om at nøkkelparet til Amahl Pellegrino og Brede Moe heller ikke er tilgjengelig for de neste kampene for Glimt.

NYE SKADER: Ola Solbakken og Japhet Sery Larsen måtte gå skadet i Glimts storseier.

Det var Bodø/Glimt som til slutt slapp unna med tre poeng, men det var Sarpsborg 08 som åpnet scoringen best. Under ledelse av Stefan Billborn har østfoldingene blitt kjent for sin attraktive fotball. Sarpsborg-treneren måtte bli hjemme på grunn av sykdom, men han likte nok det han så på TV-skjermen ved inngangen.

Allerede 27 sekunder senere tok utelaget ledelsen. De slo en lang ball i bakrommet. Japhet Sery Larsen feilberegnet i en duell med Steffen Lie Skålevik, og Sarpsborg-spissen sluttet ikke å spørre to ganger og scoret ballen fra skrått hold med et frossent skudd.

I neste kvarter fortsatte Sarpins å ryste Bodø/Glimt. Sarpsborg presset motstanderne, noe som førte til en stillestående kamp. Stillingen ved pause var 1 – 0. Det andre målet ble imidlertid forsinket.

Etter en nølende start spilte Bodø/Glimt mer i kampen, og etter rundt tjue minutter kom også Hugo Vetlesens utligning etter et flott skudd.

Laget så ut til å gå 1-1 til pause, men før pause sørget Ulrik Saltnes for 2-1 etter corner.

Scoringen var ikke verdt det, mener Glimt-trener Kjetil Knutsen.

– Vi har en mental effekt. Det er en fotball kamikaze. Hva vi gjør i duellspill og struktur … Kanskje noe av det verste vi har gjort er Knutsen sukket i et bruddintervju med Discovery +.

UTSLIPP: Victor Boniface scoret på banen noen minutter senere. Nigerianeren meldte seg også på en trio mot Klaksvik tidligere denne uken.

I andre omgang kontrollerte de kampen bedre. Like over tid steg innbytter Victor Boniface til 3-1 etter en feil i Sarpsborg-forsvaret.

Mikkel Maigaard så ut til å være begeistret i kampen tre minutter før målslutt, men hans rene kunnskap ble utelatt. I stedet sørget Boniface for 4-1 på en siste straffe.

– Vi går inn på 30 sekunder, men vinner 4-1. Det er en god prestasjon for laget, sier Boniface til Discovery +.

– Det er det rette skrittet. Jeg vil ri på angrep, men vi må holde på forsvar sammen, sier trener Knutsen Glimt etter kampen.

Seier betyr å rykke opp til tredjeplass i Bodø/Glimt-tabellen. De har samme poengsum som Viking (22 poeng), men bedre målforskjell.

Strømsgodset spiller imidlertid senere i kveld, og med seieren over Odd kan Kjetil Knutsens gutter rykke ned til fjerdeplass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *