Vær: Tyskland kunne se varmebølgen i juli

Annonsører fra den tyske værtjenesten (DWD) sa at en “ny hetebølge er mulig” i midten av juli, men det er fortsatt for tidlig å si hvor sterk den vil være og hvor lenge den vil vare.

Landet har hatt en kjøligere økning de siste dagene. Men varm luft ventes å ankomme Tyskland neste uke, med start i vest og sørvest.

Temperaturene er spådd å stige til 31 eller 32 C rundt elvene Rhinen, Main og Neckar i løpet av uken, og da kan kvikksølv stige over hele landet.

Bannerannonse

Tidlige modeller spår at temperaturen kan stige til 39 ° C. DWD-melder Andreas Friedrich fortalte imidlertid til SWR Aktuell at varselet endrer seg «dag for dag», og det kan ikke sies nøyaktig hvordan værsituasjonen vil utvikle seg i løpet av juli.

LES OGSÅ: Hetebølger i Tyskland har resultert i tusenvis av dødsfall

Det er frykt for større utslag av den lange varmen, som allerede får konsekvenser i Tyskland.

Tallrike døde fisker har blitt sett langs bredden av elven Elbe i Hamburg. Ifølge naturvernorganisasjoner døde fisken fordi oksygeninnholdet i vannmassen var for lavt, og dette skjer ofte ved svært varme temperaturer.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

Jens Kerstan, den grønne miljøsenatoren fra hansabyen, snakket om «dramatiske fotografier».

En død fisk flyter i vannet.  Miljøorganisasjonene BUND, Nabu og WWF slår alarm om de mange fiskene som har dødd i Elben.

En død fisk flyter i vannet. Miljøorganisasjonene BUND, Nabu og WWF slår alarm om de mange fiskene som har dødd i Elben. Foto: picture alliance / dpa / BUND | Daniel Osipow

Utkast er også en stor bekymring. Vannstanden i Elba er ennå ikke under syv meter over normalnivået, slik tilfellet nå er i Po-elven i Nord-Italia, der Sør-Europa lider under den verste tørken på mer enn tusen år.

Men det er frykt for hvordan den tyske hetebølgen vil påvirke vannmasser.

Noen steder reagerer allerede. I Potsdam, for eksempel, har byrådet forbudt vann fra elver eller innsjøer frem til oktober. Åtte av de siste 10 kildene var tørre, ifølge Brandenburg State Environmental Agency.

De som vanner hagene fra disse ressursene vil få bøter på opptil 50 000 euro. I en pressemelding sa byen: “I Potsdam, spesielt siden 2018, gjentas svært lave vannstander hvert år om våren og sommeren, og som et resultat kan vannunderskudd ikke kompenseres fullt ut igjen i vintermånedene.”

Vannutvinning har også vært forbudt i Altenburger Land-distriktet i Thüringen siden slutten av juni.

LES OGSÅ:

  • Ord: Er det noen gang lovlig for varmt å gå på jobb eller skole i Tyskland?
  • 8 av de kuleste stedene i Tyskland å besøke på varme sommerdager

I Taunus-regionen har begge distriktene erklært drikkevannskrise fordi det er for lite regn. I Grävenwiesbach betyr dette at blomster eller grønnsaker ikke kan vannes, svømmebassenger kan ikke fylles og biler kan ikke rengjøres.

“Dette er bare klimaendringer,” sa ordfører Roland Seel (CDU) til Welt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *