Stolte Suabi og stolte burgere: En guide til tyske regionale stereotyper

Vi har nok alle spøkt med å være “vanligvis tysk” i vår tid, men ved nærmere ettersyn er typiske tyskere mye mer forskjellige enn de først ser ut til.

Som i nesten alle land i verden, er tyskere i godt humør om seg selv og folk i andre deler av landet. Enten de er stereotypier om nord/sør-skillet eller uvitende bygdefolk og urban snobberi, former disse klisjeene vårt verdensbilde og betydningen vi går inn i. Fascinerende nok varer noen stereotyper i hundrevis av år, og andre forsvinner inn i tåken. av tid.

Et eksempel på sistnevnte er begrepene «Besser Wessi» og «Jammer Ossi». Den tegner et bilde av et litt anstrengt forhold mellom det tidligere Øst-Tyskland og folket i Vesten etter gjenforeningen.

LES OGSÅ: Åtte spesielle ord og uttrykk som forteller oss noe om Tyskland

Bannerannonse

Stereotypen av vesttysker (eller “bedre vestlending”) ble følt over folket i DDR og var noen som så på dem. I mellomtiden gikk den medfølende ‘Jammer Ossi’ (eller ‘unnskyld østtyskeren’) i en sky av selvmedlidenhet og så en flis på skuldrene deres.

“Besser Wessi” var årets tyske ord i 1991, som gir deg et interessant bilde av aktuelle kulturelle bekymringer. Men en fersk undersøkelse fant at de fleste unge i Tyskland ikke vet hva disse ideene bør referere til.

Imidlertid er det mange stereotypier som fortsatt er veldig levende i Tyskland. Selv om disse absolutt ikke bør tas lett på, er her noen av de viktigste.

Bayern

Bayern har en unik plass i Tyskland, og er ansvarlig for de fleste klisjeene om tyskere generelt, etter å ha bestemt seg for å skille seg fra alle andre steder.

For de fleste tyskere er den bayerske stereotypen åket kledd i Dirndl eller Lederhosen, som like elsker konservatisme og katolisisme. Disse nysgjerrige fjellboerne snakker en ugjennomtrengelig dialekt og liker å gjøre mye med tilstanden til deres “frie stat”, mens de kaller alle andre i Tyskland for prøyssere. Kostholdet med kalvepølse og vanen med å drikke minst en liter øl til frokost bidrar selvsagt til rødfargen og yrende natur.

Hvis du befinner deg i en pittoresk bayersk Dorf, ikke bli skremt hvis du hører noen høye skrik. Den heter Jodel, og den er en av Bayerns favorittsysler.

English Garden i München

Menn utkledd som Lederhos drikker øl på Englischer Garten i München. Foto: bildealliansen / Matthias Balk / dpa | Matthew Balk

Berlin

hvis du tør hovedstaddet er sannsynligvis ansikt til ansikt i ett Eckkneipe grov (og ganske nasal) Spissen av Berlin aksent. Hvis du ikke forstår, er det sannsynligvis en god ting; fordi hvis du er i Berlin, kommer det til å bli noe tøft.

For folk i andre deler av Tyskland er det svært få som ser på “Urberliner” (de opprinnelige innfødte) som ekstremt høflige, høyrøstede, arbeiderklasse og litt sjenerte.

Alle andre i byen er hipstere som lever på brødlinjen og har laget lydkunstinstallasjoner i gamle varehus som siden har blitt technoklubber.

LES OGSÅ: Hva du trenger å vite om den østerrikske og tyske «Stammtisch»-tradisjonen

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

Hamburg

Som nordtyskere flest er den vedvarende stereotypen av burgere at de er like kalde som vindene som blåser inn fra Nordsjøen. Hanseatiske typer er ikke store talere, og noen sier at denne holdningen er fordi de er veldig rike.

Reeperbahn (det berømte partydistriktet i Hamburg) mens du prøver å samle den siste kronen av en øl, mens du spruter med vann fra brønnene mens en skinnende Mercedes-Benz kommer skrikende. Det er for mange tyskere veien til Hamburg.

Å være nær kysten har også gjort noe rart for innbyggerne i Hamburg: Mens resten av landet spiser svinekjøtt, spiser burgere sannsynligvis en saftig en. fiskehoder (fiskehode) ved spesielle anledninger. Noen tyskere mener også at de snakker som pirater, og at sjømannskulturen har etterlatt seg en mentalitet som er litt åpen for løs moral.

Bannerannonse

østfrisere

“Hvorfor kjører de østfrisere for å mate sauer i en tank?”
“Fordi de ikke vet slutten på andre verdenskrig!”

Dette er bare en av mange gags i sjangeren spøkefortelling som utelukkende er viet til å håne østfriserne – rare landtyper “der oppe” som (ifølge andre tyskere) ikke har mer enn ett enkelt IQ-poeng. gni sammen.

For folk i Storbritannia kan den østfrisiske stereotypen bli bedre forstått når West Country bumpkin møter The Only Way is Essex. Det antas at de fleste av dem bor på gårder og lever i en ørken av kultur og intellektuelle. Det mest kjente portrettet av denne stereotypen er det av komikeren Otto Waalkes, som utviklet en østfrisisk karakter på scenen og skrev mange østfrisiske vitser.

Vær forsiktig så du ikke forveksler østfrisere og nordfrisere: sistnevnte er i hemmelighet dansker og bor på elegante øyer som Sylt omgitt av krukker med gull.

Tysk balleoppdrett

En haug med gress er på en åker. Folket i Øst-Friesland sies å være bønder. Foto: picture alliance / dpa | Pförtner omsorg

Sachsen og det tidligere Østen

Sakserne – sammen med folket i de tidligere østtyske delstatene – blir sett på som såret av mennesker som har fascinert ytre høyre eller lengter etter kommunismens tilbakekomst.

Selv om begrepet “Besser Wessi” for lengst har forsvunnet, har vesttyskere fortsatt noen veldig faste (og ikke veldig smigrende) ideer om orientalere, alt forutsatt at dagene deres på jobb beskytter ateistenes meninger.

Bannerannonse

Gitt AfDs popularitet i staten, mener noen at Sachsen, vel, kan være litt rasistisk. Men byen Leipzig (eller som den er kjent som “Hypezig”) er som et mini-Berlin: full av unge mennesker, fasjonable mennesker og hageprosjekter.

Som du kanskje forventer, ser denne delen av Tyskland ut som en side uten frills, selv om du kanskje tror at line-dance-arrangementet du kan se i Sachsen-Anhalts villmark og antallet Dodge-lastebiler ville være vakkert. være amerikansk.

Schwaben

I sør, i Stuttgart-regionen, er det en gruppe mennesker med den mest tyske mytologien: Schwaben (eller schwabere). Selv om dette området er et av de dyreste stedene i landet, har schwaberne rykte på seg for å være utrolig ydmyke.

I følge Frank Lang, kurator for en utstilling om Stuttgart og dets folk, dateres denne stereotypen tilbake til en tid da byens innbyggere levde i fattigdom. For å forlenge de siste kronene prøvde schwaberne å beholde varene sine så lenge som mulig, og da tiden kom for å erstatte ham, brukte de ikke for mye på noe nytt.

Bannerannonse

LES OGSÅ: Introduserer Swabians: «Scottish Scots»

I tillegg til denne kjærligheten til penny-penching, blir schwabere sett på som pene freaks. Dette skyldes trolig den schwabiske Kehrwoche-tradisjonen – eller feieuken – når innbyggere i et område tar frem koster. mye og rydde gatene.

Denne typen perfeksjonisme strekker seg tilsynelatende også til andre områder av det schwabiske livet. Faktisk er de kjent for sin besettelse av belønninger og prestasjoner. Dette har blitt en slags meme i Tyskland, med en komiker som lager en serie sketsjer Prenzlschwaben: Grønn juice gned på de strenge foreldrene som bor i bydelen Prenzlauer Berg i Berlin.

Rheinland

Når det gjelder regionale stereotypier, ser det ut til at rhinlendingene kom litt lettere ut enn de fleste. Disse gruppene av mennesker som bor i byene og tettstedene i Tysklands mest kjente elver er kjent for deres skyld Rhenish Joy: naturlig glede og vennskap.

Denne rolige og sosiale måten å være på kan sees live på pubene i Köln, hvor en nykommer nesten må ta plass før han får en lokal. Kolsch. Vi vil ikke være kyniske, men vi mistenker halvparten at denne enkle naturen kan ha noe å gjøre med solværet og de mange lokale vinene.

Fordi Rheinland er en så stor region, er det også mer spesifikke stereotyper du kan finne her. I Ruhr-regionen i Nordrhein-Westfalen, for eksempel, antas lokalbefolkningen å tilbringe mesteparten av tiden sin i kullgruvedrift.

LES OGSÅ: MENING: Er det sant at tyskerne ikke forstår sarkasme?

Bannerannonse


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *