SAS-kunder med garanti – vil bli refundert til alle – E24

Det kriserammede flyselskapet har lovet at kundene ikke skal havne på linje med kreditorene for å komme tilbake etter at flyreiser er kansellert.

Kunder vil ikke bli definert som kreditorer når SAS må gjennom en ettårig prosess for å restrukturere selskapet i en amerikansk føderal domstol, lover flyselskapet.
Publisert: Publisert:

SAS svarer ja på E24s spørsmål om kunder med refusjonskrav mot selskapet kan defineres som kreditorer torsdag etter at SAS går inn i konkursbeskyttelsen i USA – det såkalte kapittel 11.

Derfor vil kunder normalt måtte behandle kansellerte reiseerstatninger eller refusjonskrav, melder Tonje Sund, SAS norsk pressekontakt, E24.

Spørsmålet oppstår etter at det kriserammede selskapet godkjente en konkursbegjæring i New Yorks Southern District Bankruptcy Court torsdag kveld.

Siden SAS-pilotene streiket mandag, har de skadet rundt 30.000 passasjerer daglig. Flyselskapet anslår at mellom 100 og 130 millioner kroner går tapt i streik hver dag. Øverst er forespørsler fra kunder som ønsker å be om refusjon av de kansellerte flykostnadene.

les også

Fagforeningene er sinte på ledelsen i SAS: – Totalt ukjent og helt unikt

Norske kunder venter fortsatt på pengene

Da Norge kom under beskyttelsen av Norges og Irlands nederlag i 2020, nektet selskapet til slutt å la dem returnere billetter til kansellerte reiser de hadde bestilt før en bestemt dato. Årsaken var at selskapet måtte behandle kunder på samme måte som andre kreditorer.

34.000 kunder i Norge, med til sammen 522 millioner kroner i goodwill, sto igjen uten full kompensasjon fra selskapet.

Saken tok en ny vending på forsommeren da det ble kjent at 57 Norwegian-passasjerer ble tiltalt for rettslig forelegg for spørsmål om refusjon.

I følge Tonje Sunds SAS vil ikke den pågående prosessen i kapittel 11 etablere en ramme som SAS skal kunne behandle krav eller returnere krav innenfor.

– Våre kunder vil motta kompensasjon/refusjon på jevnlig basis, uavhengig av konkursbeskyttelse. Kapittel 11-prosesser påvirkes ikke av SAS operasjoner og rutefly. I tillegg til returbilletter vil vi fortsette å bytte reisekuponger, samt betalinger eller kreditter knyttet til bagasje- og servicekrav, skrev Sund i en epost.

REFUSJONSGARANTIER: Tonje Sund, norsk pressekontakt i SAS, sier konkursbeskyttelsesprosessen ikke vil forhindre at kunder blir berørt av pilotstreiken i å betale refusjon.

les også

Ombudsmannskontoret om SAS-streiken: – Det er helt sperret

– Blant de mest fleksible i verden

Stine Dalenhag Snertingdalen, partner og advokat i Kvale, sier det kan være betydelige forskjeller mellom SAS og norske prosesser på grunn av ulik grad av fleksibilitet og manøvrering i konkursbeskyttelseslovgivningen i ulike land.

– Nordmennene gjennomførte en «studie» i Irland, som trolig endrer seg fra kapittel 11 i USA. Nordmennene måtte også komme med en plan som skulle lede dem gjennom den norske reorganiseringsprosessen, og det mistet noe av fleksibiliteten til å tilby ulike løsninger for ulike typer/klasser av kreditorer, sier Snertingdalen.

– Det kan også være at den irske eksamensprosessen ikke har samme omfang som i kapittel 11 i Amerika på dette tidspunktet, uten at jeg kjenner til de spesifikke reglene for de to prosessene i denne forbindelse. Kapittel 11 er kjent for å være en av de mest fleksible restruktureringsprosessene med kreditorvennlige løsninger internasjonalt, konkluderte han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.