Red Bull-rådgiver for Gasly: ​​- Se etter unnskyldninger

Helmut Marco mener Pierre Gasly (25) var for opptatt med å finne unnskyldninger da han kjørte for Red Bull-laget.

RØD KU: Pierre Gasly og Helmut Marko ble fotografert i Baku for noen måneder siden.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

Gasly kjørte for Red Bull Racing siden starten av 2019-sesongen, men mistet plassen mot Alexander Albon etter 12 løp.

Han har siden ledet Red Bulls i “B-laget”, nå kjent som AlphaTauri. Franskmannen har forlenget den til 2023-sesongen med dette laget. Samtidig betyr dette at norske Dennis Hauger trolig blir viktig for AlphaTauri og Formel 1 i 2024.

For Mercedes gikk alt galt fredag:

Sterk

Mark er en viktig rådgiver for Red Bull-teamet, og regnes av mange som den nest mektigste bak lagleder Christian Horner. Mark mener Gasly har klart å styrte ham siden han mistet Red Bull-setet i 2019.

Helmut Marko mener at ting ikke gikk bra for Red Bull, «fordi han lette etter unnskyldninger i stedet for å takle feilene sine», sier Marko i et intervju med en intern Red Bull-reproduksjon spilt av Autosport.

– Det forandret meg virkelig. Du lærer mye mer av fallet og utfordringen enn noe annet, selv av suksess, fordi du alltid må spørre ham hva som gikk galt og hva som kunne vært gjort bedre, sier Gasly selv i en fersk Motor Sport-podcast om fallet – og beskriver det. alt som et vendepunkt.

Den sterke Red Bull-rådgiveren Mark har nå mye skryt for Gasly:

– Han er en lagleder og han gjør store ting. I likhet med sin landsmann François Cevert er han rask, frekk og dedikert til de vakre tingene i livet, sier Mark, som kjørte i Formel 1 på begynnelsen av 1970-tallet og døde i oktober 1973 da han døde i Watkins Glen-utslagskampen.

– Politigi

Pierre Gasly ble nummer 10. og 9. sammenlagt ved verdensmesterskapet i 2020 og 2021. I 2022 er den så langt rangert som nummer 12. I år har han ennå ikke klatret på pallen. Franskmannen kommenterte ikke Helmut Marcos uttalelser.

Om Alex Albon, som fulgte Gasly til Red Bull, sier Mark:

– Alex er veldig rask, men jeg lurer på om han er for hyggelig. Det ligner på David Coulthard, som alle likte, men som ikke var helt tøff, sier Mark, med henvisning til den tidligere britiske topprytteren.

I samme intervju berømmer Mark Max Verstapp som den perfekte lederen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.