Lavrov: – Klar til å forhandle

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov deltok på G20-toppmøtet i Indonesia fredag, men bestemte seg for å reise tidlig.

– Lavrov fortsetter å føre bilaterale samtaler. Han vil da snakke med pressen og gå bort, sa talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, til DPA fredag ​​morgen.

Relatert til møtet sier Lavrov at Russland nå er klar til å forhandle med Ukraina og Tyrkia.

– Russland er klar til å forhandle en sak med Ukraina og Tyrkia, men det er ikke klart når slike samtaler kan finne sted, sa utenriksministeren til Reuters.

Skell ut andre land

Flere deltakere i møtet oppfordret Lavrov til å avslutte krigen mot Ukraina, men han ble sint av utenriksministeren, irettesatte Russlands «fiender» og avviste all kritikk av Vesten for landet i krig.

“Under diskusjonen unngikk vestlige partnere å følge G20-mandatet når det gjaldt å ta opp spørsmål om verdensøkonomien,” sa Lavrov på møtet.

Han har kommentert drapsforsøket

Samtidig benyttet han anledningen til å utdype sine kondolanser for drapet på den tidligere japanske statsministeren.

“Jeg vet ikke hva som ligger bak dette angrepet.” Jeg fikk vite det på møtet. Jeg var den første til å uttrykke min kondolans til min japanske kollega for det som skjedde. Sannsynligvis vil det bli gjort en undersøkelse. Jeg har ikke mer å legge til, sier Lavrov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *