– Langsiktig avtale kreves – E24

SAS trenger lengre tariffavtaler, ifølge SAS-sjef Anko van der Werff. – Å tiltrekke investorer til dette selskapet er en stor utfordring, sier han.

Anko van der Werff administrerende direktør i SAS.
Publisert: Publisert:

Torsdag startet det kriserammede flyselskapet sin konkursbeskyttelsesprosess i USA, som forventes å vare mellom 9 og 12 måneder.

Samtidig er det en pilotstreik som kan koste selskapet opp mot 130 millioner om dagen til svenske kroner.

Selskapets returoperasjon er basert på SAS Forward redningsplan. Den krever at fagforeningene aksepterer kostnadsreduksjoner, og at kreditorer gjør gjeld til aksjer. I tillegg må SAS tiltrekke seg investorer som kan legge inn ny kapital.

– Dette er det viktigste for SAS for tiden. Vi har bedt om beskyttelse mot konkurs, og det gjør du ikke hvis du er i en alvorlig situasjon, for å si det mildt med forakt. Så det er det første vi må fikse. Og hvordan fikse det? Tiltrekker investorer, sier SAS-sjef Anko van der Werff til E24.

– Og for øyeblikket er det veldig komplisert på grunn av streiken, fordi selskapet de siste årene ikke har vært lønnsomt, og fordi selskapet de siste 21 årene ikke har betalt utbytte til investorer. Så det er en stor utfordring å tiltrekke seg investorer til dette selskapet, la han til.

les også

Fagforeningene er sinte på ledelsen i SAS: – Totalt ukjent og helt unikt

– Det trengs en langsiktig avtale

Torsdag diskuterte E24 to påstander fra norske SAS pilotforeninger om at SAS-ledelsen krever en tiårig tariffavtale. Dette ville bety at pilotene ville ha gitt avkall på streikeretten de neste ti årene.

Noen norske fagforeningsledere tok et sterkt oppgjør med SAS etter nyheten.

– Det røde flagget var for at fagforeningene skulle erklære en tiårsavtale uten streikerett. Hvorfor ba du om dette?

– Jeg tror de også vet hva vi har sagt, vi trenger definitivt en langsiktig avtale, og i hvert fall en lengre avtale enn vi har hatt de siste årene, rett og slett fordi dette selskapet er kjent for sine avbrudd. Det har vært for mange streiker opp gjennom årene, sier van der Werff.

Han sier han ikke ønsker å komme med den uttalelsen om politisk anklage, men han mener det stemmer at det har vært mange streiker.

– Når man snakker med investorer og andre inne og ute, er folk veldig redde og oppmerksomme på denne oppførselen. Så ja, vi ønsker stabilitet, langsiktig stabilitet, for våre kolleger, våre reisende og våre investorer, sier SAS-sjef.

De sier at de ble tilbudt seks år, var ikke det nok?

– Det er noe for handelsrommet. Det vil være veldig viktig med langsiktig stabilitet slik at vi kan tiltrekke investorer til dette selskapet, sier van der Werff.

Tirsdag kunngjorde konsernsjef Anko van der Werff at SAS vil søke beskyttelse mot konkurs i USA. Pilotstreiken begynte dagen etter.

les også

Krav SAS foreslo en tiårig tariffavtale: – Det er vanskelig å forhandle om streikeretten i ti år.

Ekskluderer pilotnummer

Av forbedringene som planlegges av SAS for 7,5 milliarder svenske kroner, er arbeidsstyrken på rundt 1,2 milliarder kroner. Av disse skal pilotene levere 800 millioner kroner, ifølge selskapet.

– Fagforeningene sier de har tilbudt 600 millioner kroner med det formål å kutte 800 millioner kroner. Var ikke det nok?

– For det første er dette tallet feil, ifølge våre beregninger. Det er viktig. Folk kan selvfølgelig kaste tall, men jeg beholder meklingsrommet og forhandlingsrommet for alle detaljer, sier van der Werff.

– Hvis målene var nådd, ville vi fått en avtale nå, og alt hadde vært kjempebra. Det er ikke tilfelle ennå, sier sjefen for SAS.

– Hvorfor er ikke SAS lønnsomt som virksomhet?

– Dette gjelder i sin helhet. Det er derfor vi lanserte SAS Forward-planen, som prøver å fikse dette. Selskapet prøver å sikre trygge arbeidsplasser for 8000 mennesker, ikke bare en liten gruppe, sier van der Werff.

– Vi må sørge for at selskapet er lønnsomt. Den svenske og norske staten har sagt at de ikke vil hente inn mer kapital, så vi må finne den i markedet. Det betyr at vi må følge markedets regler. Vi må være konkurransedyktige, sier han.

les også

Flyanalytiker i streik: Tror ikke piloter vil få bedre arbeidsforhold andre steder

– Det går fortsatt med store tap

De streikende pilotforeningene i Norge, Sverige og Danmark er spesielt bekymret for SAS-piloter som mistet jobben i kronkrisen og må tilbys ny jobb i selskapet. Streiker er svært kritiske til å tilby jobber i SAS SAS Connect og SAS Link datterselskaper på andre vilkår.

– Hvorfor ikke ansette piloter fra samme selskap på like vilkår?

– Det er minst to årsaker til dette. Først av alt, jeg vet ikke om noen legger merke til det, men vi opplever fortsatt store tap. Vi kan ikke begynne å snakke om ansettelse igjen, og vi kan ikke begynne å vokse akkurat nå, sier SAS-sjef.

– Vi fikk et tap på 1,6 milliarder svenske kroner siste kvartal, samtidig vil du se at andre flyselskaper har begynt å komme tilbake til lønnsomhet i sommer. Ikke oss, la han til.

– For det andre, når man for eksempel ser på konstruksjonen av Connect, er det som bransjen bruker åpenbart. Du kan se KLM og Transavia, Lufthansa og Eurowings, British Airways og Vueling og Iberia og Iberia Express. Alt dette finnes, og jeg nekter å tro at Skandinavia ikke kan bli trodd, sier van der Werff.

les også

Ombudsmann: – Han vil nok ringe partene snart

Han avviser knusingen av fagforeningen

SAS-sjefen opplyste at selskapet SAS Connect har hovedkontor i Danmark og driver etter arbeidslivets regler i Danmark, med danske kontrakter og dansk fagforening. Pilotene til dette selskapet er organisert i FPU-fagforeningen, innenfor Dansk Fagforbund.

– Så det knuser ikke fagforeningen, som du ser?

– Nei. Vi bygger en ny plattform i bransjen, og vi gjør dette fordi styret og ledelsen mener at vi ikke kan konkurrere uten. Vi kan ikke forsvare SAS’ holdning hvis vi ikke har lavprismekanismene som andre flyselskaper har, sier van der Werff.

les også

Det kan tape 100-130 millioner. streikedag: Her er de største utfordringene for SAS

Leave a Reply

Your email address will not be published.