– Jeg forsto ikke betydningen av det

SOUTHAMPTON / OSLO (VG) (Norge – Nord-Irland 4-1) Fem år etter sist spilte i en turnering, har Ada Hegerberg (26) lært en ting: opplevelsen er kanskje ikke så dum.

RUTINE: Ada Hegerberg har mer erfaring nå enn da hun spilte i en norsk turnering.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som Aftenpost-leser også artikler og tjenester laget av VG.

Ada Hegerberg måtte gå uten mål i St. Louis. I Marys første kamp i Norges EM, men 4-1-seier over Nord-Irland, var det likevel grunn til å glede seg for stjernespissen.

Etter EM 2017 – som endte med tap i Norge, med tre tap og null mål i gruppespillet – avviste Hegerberg kåringen. Tidligere på året gjorde han comeback, og dukket opp på topp i torsdagens kamp.

Hegerberg hadde en 2-0 målgivende pasning, et annullert mål (på grunn av Guro Reitens offside) og flere gode sjanser.

– Han fortjente et mål i dag, vil jeg si. Han har vært nær ved flere anledninger. Han har skilt seg ut som en av lederne, spesielt under press, sa TV 2-ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen om Hegerberg i sluttminuttene.

Gulbrandsen og Hegerberg har spilt sammen på landslaget i flere år.

– Jeg vil si at Ada Hegerberg har tatt mange steg fra spilleren som var på siste laget. Han er en mer moden spiller, vil jeg si, fortsatte Gulbrandsen.

Se kampens mål her:

Etter kampen ble Hegerberg spurt om han er enig i at han er mer moden:

– Jeg er noen år også, så det er kanskje noe. Jeg har trent bra siden jeg kom tilbake. Det er iboende at det har vært en fin utvikling. Erfaringen bør heller ikke tas fra meg, da jeg var i stand til å kaste inn litt da jeg var yngre. Jeg ser absolutt betydningen det har nå, sier 26-åringen til VG.

– Du er i hvert fall ikke egoistisk?

– Jeg tror det er viktig for alle å være klar over at den første kampen er veldig viktig for å starte med mål og starte med seier. Dette er kanskje “kaste”-opplevelsen. Da jeg var yngre, forsto jeg kanskje ikke viktigheten av det. Og så vet du at neste gang er det jeg som får sjansen, og da håper jeg å sette meg ned. Laget skal klatre til nye høyder, og da må man gjøre alt for å score mål, sier han.

LAG FØRST: Ada Hegerberg (nr. 14) jubler sammen med resten av det norske laget etter at Caroline Graham Hansen scoret 3-0 i torsdagens kamp.

Hegerberg, som har scoret 42 mål på 71 kamper, fikk sin landslagsdebut i 2011 i en alder av 16 år og fikk sin EM-debut i 2013. Da var det etablert som et førstevalg. på førsteplass, men med kun ett mål på seks kamper (479 minutter).

Det ble tre kamper i EM 2017, 270 minutter og null mål (for hele det norske laget). Med torsdagens kamp sto derfor Hegerberg i EM-sammenheng igjen med ti kamper (839 minutter) og kun ett mål.

Turneringsstatistikken vil være litt bedre når vi går inn i verdenscupen, hvor han scoret tre mål i 2015 på fire kamper (360 minutter). Han har totalt fire mål på 14 kamper i turneringen – ett mål hvert 300. minutt.

BARE EU-POENGER: Ada Hegerberg gråt av glede da hun scoret et mål mot Spania i EU i 2013.

Den norske stjernen Caroline Graham Hansen, som scoret Norges tredje mål, er sikker på at målene kommer.

– Adak fortjente å score i dag. Det er synd det eksploderte utenfor spillet, det tok så mange stokker ut, sier han.

– Dessverre for Ada er det en pinne for henne hver gang hun har en sjanse. Det blir flere mål fra dette. Hvis det er et par mot England og vi vinner, sier jeg ikke takk nei.

10. juli fyller Hegerberg 27 år og dagen etter venter hjemmenasjonen England på neste kamp i EM i Norge.

– Det avholdes en rask eksamen i morgen (fredag). Vi er glade i kveld, men da blir det full utsikt foran en ny kamp, ​​sier Hegerberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.