India kalles det største demokratiet i verden. Fremtidige generasjoner vil ikke lære det på skolen.

Vold mot muslimer, ikke-castilianere og rettighetsaktivister er avskåret fra indiske lærebøker. Studentene vil heller ikke være klar over hvilke feil statsministeren gjør.

Politiet i India arresterer hinduistiske menn involvert i en bølge av vold mot muslimer i Ahmedabad, Gujrat, 1. mars 2002. Narendra Modi var statsminister da statsministeren i Gujrat skjedde og ble anklaget for ikke å ha gjort nok for å stoppe volden. . Nå er hele arrangementet fjernet fra programmet.

Bulletin Få en oversikt med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Når unge indianere kommer tilbake til skolen etter ferien, har de en ny læreplan som venter på dem.

Studenter vil ikke lenger lære at landet deres har vært styrt av muslimer i mer enn to århundrer. Det som ikke er inkludert i statsminister Narendra Modis beretning om India som et land kun for hinduer vil komme ut.

Fraser som dette kuttes også ut: «Et flertall kan ta makten i et land og bruke den til å undertrykke religiøse og kulturelle minoriteter».

Tidligere leksjoner slettes

Avisen Indian Express har anmeldt 21 lærebøker fra 6. til 12. klasse. De har studert historie, sosiologi og samfunnsfag. Undersøkelsen viser at læreplanen kuttes på mange områder. Men spesielt én skiller seg ut.

– Det er nesten ingenting igjen av protester og sosiale bevegelser. Og alt som gjenstår har gjennomgått store endringer.

Det sier journalisten Ritika Chopra i en nyhetspodcast på The Indian Express, «3 Things». Det ligger bak undersøkelsen.

Det er også en av de verste periodene med moderne indisk demokrati i moderne historie, ofte kalt “Nødsituasjon”Nasjonal nødsituasjon fra 1975 til 1977, da Indira Gandhi var statsminister., er nesten helt avskåret. På den tiden ble nasjonale valg avlyst, og dissidenter ble fengslet. Men avsnittet som forklarer hvorfor denne typen maktmisbruk er farlig for demokratiet, er fjernet.

Dalittene, ofte kalt “slott”, har lenge hatt små eller ingen rettigheter i India. Den nye læreplanen fjerner også referanser til de som har slitt med å forbedre Dalit-forholdene.

Grunnleggende endring

– India er på vei bort fra demokratiet, sier professor Elisabeth Eide i Oslo Met. Han og historiker Terje Skaufjord har skrevet boken «India – på veien mot hindunasjonalisme».

Den indiske regjeringen, ledet av ham, forklarte Eid Hindu-patriotHindu-nasjonalisme er en ideologi som sier at India er et land for hinduer, og ikke for andre religiøse grupper. Bharatiya Janata-partiet (BJP) ønsker å fremme en fortelling som sier at India er en hinduistisk stat. Det gjør de ved å omskrive eller forkaste deler av historien som uttrykker det motsatte. For eksempel MughalakImperiet okkuperte det meste av dagens India og Pakistan. Det varte fra 1526 til 1857.I mer enn 200 år var det muslimene, ikke hinduene, som styrte landet.

– Det skaper grunnlaget for en hindunasjonalistisk stat, som er helt annerledes enn den sekulære staten India ble født i, sier han.

Eide mener India tar et grunnleggende skifte i antidemokratisk retning.

Han nevner V-Dem Institute i Sverige, et institutt som jobber med måling av demokrati: India kalles et av nøkkeldemokratiene i verden, som nå er på vei til å bli det de kaller «autokrati med valg».

India blir ofte kalt det “største demokratiet i verden”. Men de siste årene har de droppet V-Dems demokratiindeks. I fjor mistet landet det som et absolutt demokrati i Freedom House Freedom Index.

Statsministerens flekk

En annen viktig historisk begivenhet som har blitt slettet er Gujarat-opprøret i 2002. Den tre dager lange voldsbølgen, som nasjonalister angrep hinduer mot muslimer, skjedde mens Modi var statsminister i delstaten Gujarat. De har blitt kritisert for ikke å gjøre nok for å stoppe volden, og mer enn 1000 mennesker er drept, de fleste muslimer.

– Det er klart hvorfor dette fjernes. Det var et brutalt angrep som skjedde med Modis vakt, forklarte Eid.

– Gujarat-opprøret er en flekk på statsministerens rykte. Å fjerne det fra lærebøkene er som å hvitvaske Modis penger.

Indias statsminister Narendra Modi har de siste årene overbevist velgerne om å assosiere det med tradisjonelle hinduistiske verdier. Her taler han i landsbyen Palli ved Jammu den 24. april i år.

Læreplan “feilsøking”.

Nasjonalt råd for utdanningsforskning og opplæring (NCRT) skal utforme læreplanen for grunnskolen på oppdrag fra regjeringen. Restriksjoner kalles “rasjonalisering”. Målet er å få en lavere læreplan for elever i skoler som ikke har mistet utdanningen under pandemien, sier de.

– Skoleelever har mistet mye studier denne gangen. Talsmenn for organisasjonen sier at vi ønsker å redusere antall CVer for å hjelpe dem, ifølge “3 Things”.

Ritika Chopra mener dette er lite troverdig og har fremhevet at regjeringen har foreslått store kutt allerede i 2018. BJP-partiet gjorde også endringer siste gang de satt i regjering, fra 1998 til 2004.

Eide er enig: – Dette er en klar unnskyldning, og det er ikke til fordel for de troende. Fradraget er selektivt og politisk, sier han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.