Han kan risikere en bot på 5000 millioner kroner

I den italienske kystbyen Sorrento kommer alle i et antrekk som alle bør følge. Byrådet vil at turister skal følge «lokale skikker» og fjerne det de anser som «upassende og verdig oppførsel».

På den måten kan du bare bruke bikini på stranden og ha tom mage, men ingen andre steder i byen.

Til dansk TV 2 sier ordføreren i Sorrento, Massimo Coppola, at han er redd for at noen skal forlate byen hvis folk er spredt i bikini over hele byen.

– Det brenner ganske mye

– Det brenner ganske myeI bytte for 500 euro

– Dette gjelder italienske borgere og turister. Det kan skade byens omdømme og skremme alle som ellers ville komme hit, sier ordføreren til TV 2.

Så Coppola har signert en lov som forbyr både gjester og lokalbefolkningen å bruke badedrakt andre steder enn på stranden.

Bryter du loven som trådte i kraft 5. juli, kan du måtte betale en bot på 500 euro, eller 5000 norske kroner.

MARBELLA: Erling Braut Haaland nyter ferien, og hun overrasket alle da hun dukket opp på stranden.
havutsikt

– Ikke vær redd for kroppen

På forsommeren innførte flere restauranter på Mallorca en kleskode. De var lei av likegyldige turister som gikk rett fra stranden til restauranten, iført bikini, fotballskjorte eller mage, ifølge The Guardian.

Andre italienske byer har også iverksatt lignende tiltak, inkludert Venezia. Tidligere har imidlertid kleskoder blitt mindre vanlig i kystbyer i Italia.

- Totalt kaos

– Totalt kaosOrdføreren understreker imidlertid at det ikke er italienerne som er i full sving, men det er ikke normalt at lokalbefolkningen går rundt uten skjorte eller badedrakt.

– Det er ikke det at italienere er redde for kroppen. Ordføreren sier det handler om å tilpasse seg lokale skikker på TV 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *