Fagforeningsledere kritiserer oppførselen til SAS-ledelsen i pågående forhandlinger

Fagforeningene mener SAS har gått over streken ved å kreve en tiårig tariffavtale uten streikerett.

Ifølge SAS pilotforbund ba SAS om en tiårsavtale. Pilotene ble angivelig tilbudt seks år, men SAS ville ikke akseptere en avtale som er kortere enn åtte år, meldte E24.

Fagforeningene reagerte i vantro på informasjonen.

«Jeg er overrasket over oppførselen til SAS-ledelsen. De har prøvd å forhandle frem en avtale siden november, og da bruker de kynisk folks feriereiser til å tvinge frem noe fagforeningene ikke kan bli enige om, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum til E24.

SAS reaksjon

SAS bekreftet ikke opplysningene.

De understreket at forhandlingene har taushetsplikt, men uttalte i en beskrivelse laget av fagforeningene at de «ikke anerkjenner dem i det hele tatt».

LO og YS reagerte også sterkt på de påståtte kravene fra SAS-ledelsen.

“Dette er helt ukjent og helt enestående. Jeg har aldri hørt om noe slikt. Det sier seg selv at det er helt umulig for fagforeninger å få med dette (avtale), sier nestleder i YS Hans-Erik Skjæggerud til avisen.

Standard flyselskap

Fagforbundet mener arbeidernes rett til å organisere seg og streike står på spill. Fagforeningen har så langt opprettholdt SAS som sitt foretrukne flyselskap på grunn av de ordnede forholdene til arbeiderne. Men nå ser situasjonen annerledes ut, sa leder Mette Nord.

Fagforeningen kan kutte flyreiser med SAS.

«Det har vi rett og slett fått beskjed om. Jeg er overrasket. Det er ingen god grunn for Fagforbundet å fortsette å bruke SAS når det er et stort mål å knuse fagforeninger. Vi må gjøre en grundig vurdering i fremtiden, la Nord til.

Kilde: © NTB Scanpix / #Norway Today / #NorwayTodayNews

Har du noen tips til Norge i dag? Vi vil høre det. Kontakt oss info@norwaytoday.no


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *