Elon Musk avviser Twitters tilbud – E24

Pausen kom etter flere måneder, hvor millionæren stilte spørsmål om hvor mange robotbrukere selskapet har. Nå kan Twitter kreve skilsmissegebyr fra millionæren, men det kan også bli en omfattende rettssak.

Publisert:

Fredag ​​kveld bekreftet Elon Musk på Twitter at han hadde annonsert at planen om å kjøpe selskapet var over.

Det kommer frem i en rapport sendt til U.S. Financial Services Authority (SEC).

– Reporterens rådgivere (red.anm. Elon Musk) sendte et brev til Twitter 8. juli, der de formelt informerte Twitter om at reporteren sier opp fusjonsavtalen, heter det i rapporten.

Aksjene på Twitter falt seks prosent i ettersalg etter kunngjøringen.

Brevet sendt til Twitter sier Musk og hans finansielle rådgivere i Morgan Stanley har bedt om “kritisk informasjon” siden 9. mai, og etter dette “gjentatte ganger” data og “utbredelse” av data generert av selskapets aktive daglige brukere. om forholdet mellom . falske eller spam-kontoer »plattform.

Musk har gjentatte ganger gjort avtalen siden den ble annonsert i april for å stille spørsmål om hvor mange spam-kontoer selskapet har. Twitter sa at mindre enn fem prosent av daglige brukere som genererer inntekter faller inn i kategorien spamkontoer.

– Hvis det var spørsmål om årsaken til disse spørsmålene, gjorde brevet 25. mai det klart at Musks mål var å forstå hvor mye som angivelig ble tjent av månedlige Twitter-brukere og hvor mange som faktisk var falske kontoer eller spam-kontoer, heter det i brevet.

Skillsmissesgebyr

Selv i disse “gjentatte hendelsene” har ikke Twitter gitt nok informasjon om hvor mange robotbrukere som kalles brukere.

Derfor sier Musks rådgivere i et brev at Twitter har brutt ett av punktene i kjøpsavtalen. Dette skal ha vært forhandlet i avtalen slik at data og informasjon som er relevant for selskapets drift kan gjennomgås og finansieres før transaksjonen kan finansieres.

Det har lenge gått rykter om at Musk kan ha takket nei til tilbudet. Avtalen innebærer et gjensidig gebyr på 1 milliard dollar dersom en av partene bryter den. Men Twitter kan også ta Musk for retten for å sikre et høyere overtredelsesgebyr, eller for å kreve gjennomføring av kjøpet.

Twitter har så langt ikke nevnt en melding fra Musks rådgivere.

les også

Musk vil koste ham 1 milliard dollar hvis han angrer på Twitter

Tilbud på over 400.000 millioner.

Bøter er foreløpig tillatt på Twitter. Men selskapet krever merking av botkontoer. Twitter har pålagt en egen etikett på bøter merket som «bra», for eksempel en konto som minner folk om viktigheten av egenomsorg gjennom sine tweets. Spambotter er imidlertid ikke tillatt, og selskapet har instruksjoner som tar sikte på å håndtere dem, skrev Bloomberg.

Twitter har uttalt at selskapet står overfor en rekke utfordringer før avtalen med Musk trer i kraft, for eksempel hvorvidt annonsører vil fortsette å bruke Twitter og usikkerhet rundt selskapets fremtidige plan og strategi.

Det ble rapportert i slutten av april at Twitter-styret hadde akseptert et tilbud fra Tesla-sjef Elon Musk om å kjøpe hele selskapet, etter halvannen ukes kamp.

Musks bud var på 44 milliarder dollar, som tilsvarer den norske kronen med en timekurs på 402 milliarder dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.