De første tomme SAS-flyene bringer hjemløse passasjerer hjem i dag

Det første flyet som tar de strandede passasjerene hjem vil ta av fredag, sier norsk SAS-pilotleder Roger Klokset.

De første flyene som tar hjem strandede passasjerer vil ha avgang fredag.

– Tomme fly flyr for å hente passasjerer på destinasjoner som gjør det vanskelig å finne alternativ transport hjem, sier Klokset til NTB.

Han sier det hovedsakelig dreier seg om flyreiser til ulike destinasjoner i Hellas. Ni fly skal frakte passasjerer til Norge, og de fleste vil lande på Oslo lufthavn.

— Det blir nok enda flere fly på lørdag, sier Klokset.

SAS annonserte først fredag ​​at de ville foreta 18 flyvninger til de tapte skandinavene og ta rundt 80 flyvninger denne helgen. Men ved 13-tiden fredag ​​sa Sund SAS pressesjef Tonje Bjerve til NTB at det riktige med charterfritak gis dag for dag, og at helgens flyvninger venter på fagforeningens godkjenning.

Mandag gikk 900 SAS-piloter fra Norge, Sverige og Danmark ut i streik etter å ha brutt forhandlingene med selskapets ledelse. Partene er uenige om arbeidsforholdene etter at SAS opprettet to nye arbeiderbedrifter som følge av pandemien.

Torsdag sa SAS-piloter at de var klare til å reise tomhendte med andre transportmidler til steder de har problemer med å komme hjem.

Fredag ​​var det fortsatt ingen relasjon mellom partene. Siden streiken startet mandag er 752 flyreiser kansellert til Norge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.