– De er alle superhelter når markedet er bra. Ledere blir satt på prøve i dårlige tider.

Rådets president har trukket seg. De store aksjonærene forblir smuldrende. Direktør Mons Aase har blitt dumpet mye i offshoreselskapet Dof.

Mons Aase har stor interesse for ski og lange turer på fritiden. Når han er over ti grader og stopper, sykler han til jobben.

Mons Aase (55) har vært en betrodd mann av Helge Møgster på Austevoll i gode tider, men også da han kom inn i det verste og akkumulerte en milliardgjeld.

Konsernet har kontorer i Storbritannia, USA, Singapore, Brasil, Argentina, Canada, Angola og Australia. I Norge ligger den i Austevollen Storebø og leies i Marineholmen. Der parkerte Aase Kawasaki Ninja-motoren utenfor hovedinngangen.

På hjørnekontoret, med panoramautsikt over Solheimsvik, står hjelm og kjøredress på bordet.

– Jeg går på jobb fra Sandvikene når det er over ti grader og det er rent. Jeg kjøpte min første Kawasaki da jeg var 16, sier Aase.

Privat er han arvtaker til Sletten senter på Landås. Senteret ble bygget av hans bestefar. Gjennom Moco Holding AS investerer Aase også i andre eiendommer.

Redningspakke

Nylig ble Dof enig med sine kreditorer om en redningspakke for det kriserammede selskapet. Omtrent en tredjedel av gjelden på 18,7 milliarder dollar konverteres til aksjer. Dermed er banker og andre långivere nå blant de største eierne av selskapet. Dagens aksjonærer vil sitte igjen med bare fire prosent av selskapet. Aase er samme aksjonær og taper noen millioner for det som skjer.

Dof har gjort betydelige investeringer i offshoreflåten. Da oljekrisen slo inn i 2014 ble fartøyene lagret. Dermed kom pengene ut av selskapet.

“Et verdenskart”

Møgster har tidligere sagt at mye penger går tapt, og at det ikke er viktig å investere mer kapital i selskapet i dag, da det vil være 96 prosent av kreditorene etter høstens ekstraordinære generalforsamling.

En ad hoc-gruppe av nye eiere har startet arbeidet med å utnevne et «globalt råd med industri, strategisk, finansiell og internasjonal ekspertise», som det heter i børsmeldingen 22. juni.

Helge Møgster har tidligere uttalt at det forsvinner mye penger når Dof får en ny base å bygge på.

«Min oppgave er over, og den vil være over når generalforsamlingen er over. Jeg er ikke en kandidat til å fortsette etter dette, skrev Hans Olav Lindal, nåværende president i Dof, i en epost til BT.

– Gjeld på 13 milliarder, sitter du godt i stolen, Mons Aase?

– Nesten alle andre må svare. Dette har vært tunge tider for mange. For kreditorene da vi ikke klarte å betale ned gjelden, for aksjonærene som har tapt store verdier, og ikke minst for de nærmere 4000 ansatte som har måttet leve med usikkerhet om jobben sin.

– Vi har en lang vei å gå, men nå tror vi vi skal klare å gjøre opp gjelden vår.

– Det har vært en fantastisk tur med Dof, sier daglig leder Mons Aase. Han har aldri tenkt på å gi opp selskapets gjeld før den var på 18,7 milliarder kroner før han etablerte en ny plattform.

Superhelter i gode tider

– Har du opplevd oppgangen av delfiner og deretter nedgangen?

– Det hender jeg tar heftet ut av børsen i 1997. Da hadde vi en omsetning på 100 millioner kroner og 150 ansatte. Så ser jeg 2015/16-tallene om at vi oppnådde høyest omsetning på elleve milliarder og 5500 ansatte. Glad for å være en del av det også. Jeg hadde en fantastisk tur med dette selskapet.

– Men de to siste årene?

– De er alle superhelter når markedet er bra og oljeprisen er over 100 dollar fatet. Ledere blir satt på prøve i dårlige tider. Da det gikk nedover i 2014 etter virkningen av oljekrisen, var det viktig å fokusere på små økninger. Vi klarte å få oppdrag til flåten vår og få kontrakter på havna.

– Var det viktig å kaste kortene og forlate lederjobben?

– Nei, det gjorde ikke noe. Å tape en milliard er ikke noe vi er stolte av, men vi har fortsatt stor tro på det vi gjør. Jeg følte at jeg hadde den nødvendige selvtilliten.

– De siste årene har jeg blitt lært opp at det ikke er verdt det å ta hjemmearbeid. Den beste medisinen er å trene på slutten av arbeidsdagen. Da løfter jeg hodet og tar på meg ny energi, sier Mons Aase Dof, adm. dir.

– DOF må ta små skritt

– Når tror du Dof blir uten gjeld?

– Hvis jeg hadde svart på det. Jeg tror dette er små grep for å sikre selskapets eksistens. I løpet av de neste to-tre årene vil det være et brukbart Dof-marked for olje og gass. Det er mye aktivitet. Ikke bare i Norge, men også på store steder i verden.

“Og hvis du ser fremover?”

– Olje- og gassprisene kan endre seg raskt. På den andre siden av 2025 må vi trolig posisjonere oss enda sterkere i fornybarmarkedet. Vi forventer da en enorm global vekst i aktiviteten i denne sektoren.

Dof har en moderne flåte som fortsatt er konkurransedyktig, men å pusse opp skip er en utfordring for de fleste rederier i dag. Det har skjedd mye de siste årene innen teknologi, men fremdriftssystemet og nye drivstoffløsninger har avansert noen år.

– Vi har containere som bruker LNG (flytende naturgass). Når vi går til bunkeren og det kun er bunkringsstasjoner i Norge, viser det hvilke problemer ny energi kan gi, sier Aase.

Mons Aase har vært Helge Møgsters høyre hånd og kjørte Dof-skipet fra Marineholm fra storm og stille.

Han har delt sorger og gleder

Han begynte i Aase Dof i 1998 og ble leder i 2005. Han er sivilingeniør ved NTH og har økonomisk/administrativ bakgrunn ved NHH. Før han kom til Austevoll og Dof jobbet han innen skips- og børsmegler.

– Har du og Helge Møgster, de største aksjonærene, alltid hatt samme verdensbilde i snart 25 år?

– Vi kjenner hverandre på godt og vondt. Jeg setter stor pris på å jobbe med ham, og jeg håper å bli gjengjeldt. Vi har vært sammen i oppturer og nedturer og vi har delt det som har vært gleder og sorger. Han er en mann som holder seg rolig selv når det stormer på alle kanter.

– Ingen uenighet?

– Ja, i et område viker våre veier. Han er tilhenger av Manchester United. Laget mitt er Liverpool.

Leave a Reply

Your email address will not be published.