Covid-19: Står italienske live-arrangementer i fare for å bli forsinket?

Italia har sett en bekymringsfull økning i antall Covid-19-tilfeller de siste dagene, så mye at flere virologer over hele landet oppfordrer regjeringen til å utsette store direktesendinger for å redusere infeksjoner.

I følge en ny rapport fra den italienske uavhengige helseleverandøren, GIMBE Foundation, ble det registrert 595 349 nye tilfeller i uken mellom 29. juni og 5. juli, en bekymringsfull økning på 55 % i forhold til uken før.

I samme periode så landet en økning på 32,8 prosent i antall innlagte pasienter, fra 6035 til 8003.

Bannerannonse

Den siste bølgen av Covid, en svært smittsom variant av Omicron 5, er “en reell bekymring”, spesielt når det gjelder “potensiell pasientoverbelastning,” sa GIMBE Foundation-president Nino Cartabellotta.

Så mens italienske byer forbereder seg på å være vertskap for sommerkonserter og festivaler, stiller helseeksperter spørsmålstegn ved om disse begivenhetene faktisk bør finne sted på grunn av den høye risikoen for overføring forbundet med massesamlinger.

LES OGSÅ: Det Italia trenger å vite er at turister lider av Covid-19

“Det ville være best å omorganisere denne typen arrangementer for nå,” sa Massimo Ciccozzi, direktør for epidemiologi ved University Campus Bio-Medico i Roma.

Sommerbølger forventes å slå inn i midten av juli, men, advarte Ciccozzi, kan kommende live-arrangementer bli “forsinket”. [the peak] til slutten av juli eller enda lenger ”og utvide smittekurven.

Antonello Maruotti, professor i statistikk ved LUMSA-universitetet i Roma, delte nylig Ciccozzis bekymringer om at live-arrangementer så store som Maneskins konsert i Roma «sikkert ikke er en god idé».

Det italienske rockebandet skal etter planen opptre på Circus Maximus lørdag 9. juli, men det forventede oppmøtet (mer enn 70 000 fans vil delta på arrangementet) har forårsaket ulemper for flere italienske leger, og advarer om at konserten kan påvirke dem. 20.000 nye saker.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

Hvis det implementeres, vil det anslåtte scenariet betydelig forverre Lazios nåværende medisinske tilstand, ettersom det for tiden er mer enn 186 000 Covid-tilfeller i regionen (nesten 800 pasienter mottar behandling på lokale sykehus).

Det italienske rockebandet Maneskin opptrer i Torino

Det italienske rockebandet Maneskin forventes å opptre på Circus Maximus i Roma lørdag 9. juli. Foto av Marco BERTORELLO / AFP

Men til tross for å bli bedt om å utsette arrangementet, er det sannsynlig at Maneskins konsert vil finne sted som planlagt.

Romas turistråd Alessandro Onorato sa at omleggingen var “under tvil” og at “alle anbefalingene fra de lokale medisinske myndighetene ville bli akseptert” med hjelp fra arrangementsarrangørene og lokalt ansatte.

I skrivende stund er det ingen indikasjoner på at den italienske regjeringen vil vurdere å utsette andre viktige live-arrangementer som er planlagt for de kommende ukene, selv om situasjonen utvikler seg raskt og en reversering av de tidligere bestemmelsene ikke bør utelukkes. .

LES OGSÅ: Med et blikk: Hva er de italienske Covid-19-standardene nå?

I dette notatet er det verdt å merke seg at Italia har avvist alle tiltak fra det tidligere Covid, bortsett fra bruken av FFP2-ansiktsmasker på offentlig transport (ikke på fly) og i helseområder.

Bruk av ansiktsmasker anbefales imidlertid i alle overfylte områder, også på utsiden – et poeng som understrekes av ledende italienske leger i håp om at direktesendinger ikke vil forårsake en storstilt infeksjon.

Bannerannonse

Når han snakket om emnet, sa Antonio Magi om OMCEO (president for Association of Physicians, Surgeons and Dentists of Roma): «Vårt råd er å bruke FFP2-masker. […] i høyrisikosituasjoner. Jeg håper unge mennesker vil følge anbefalingene våre og tenke på helserisikoen deres foreldre eller besteforeldre kan stå overfor etter arrangementet. [they attend]”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *